Ősbemutató Pécsett: parádés szereposztással érkezik az Otthol, édes otthol

Január 22-én 19 órakor mutatja be a Pécsi Nemzeti Színház Sárosi István pécsi orvos-író művét. A társulat kiváló művészei mellett Uhrik Teodóra táncművész, Gulyás Dénes operaénekes, valamint Krum Ádám, Bánky Gábor és Juhász László színművészek is megörvendeztetik a közönséget előadásukkal.

A sok szempontból különleges előadás parádés szereposztásban lesz látható a kamaraszínházban Telihay Péter rendezésében.

Mint írja a Pécsi Nemzeti Színház, első nagy prózai szerepében láthatjuk a Kossuth-díjas operaénekes Gulyás Dénest, de a szintén Kossuth-díjas Uhrik Teodóra táncművész is újra meglepi izgalmas prózai alakításával a pécsi nagyérdeműt. Felbukkannak az előadásban a társulat jelenlegi nagyszerű művészein túl egykori kiváló színművészei közül is többen. Újra a pécsi teátrum színpadán láthatjuk Krum Ádámot, a Jászai Mari-díjas Bánky Gábort, vagy a legendás egykori Pécsi Kisszínház és Egyetemi Színpad ikonikus művészét, Juhász Lászlót.

Íme egy kis ízelítő a történetről:
Az idősotthon zárt világában élő férfiak mindennapjaiba kapunk betekintést, akik zsörtölődnek, kegyetlenül rivalizálnak egymással, küzdenek egymás ellen vélt vagy valós pozíciókért, de leginkább a főnővér kegyeiért. A finom nőért, aki felidézi az ifjúságot, a boldog időket, ugyanakkor a szabadság jelképe is, hiszen a ki-be járás joga csupán az övé. A színpadi történésekből, kuszálódó kapcsolatokból eközben sok furcsaság, rejtély, nyomozásra okot adó jelenség bukkan fel, miközben végig ott lebeg a bentlakók között a rémisztő halálfélelem.

Az előadás mindannyiunk története: bővelkedik abszurd humorban, szeretetteljes iróniában, öniróniában, tükröt tart elénk, miközben elgondolkoztat: kik is ezek a csodálatos férfiak valójában?

Az előadás 16 éves kor felett ajánlott. 

További részletek itt olvashatók a darabról.