Séták hétvégéje: fedezzük fel újra Pécset!

Országszerte hat településen – köztük természetesen Pécsen – több mint 90 tematikus városi túra közül választhatnak az érdeklődők a július 1–3. között rendezett Séták hétvégéjén. Mutatjuk a részleteket.

hirdetés
Uránia Mozi

Az elmúlt években több ezer vendéget vonzott a program, a tematikus séták vezetői a városokban mutatnak be egy-egy olyan témát, amelyre a hagyományos, turistáknak szervezett eseményeken nincs lehetőség.

A korábbi nagy sikerek után a legjelentősebb sétaszervező cégeket tömörítő Magyar Sétaszövetség Egyesülés idén egy egész hétvégét szervez a kíváncsi kalandoroknak július első napjaiban.

Budapesten, Esztergomban, Keszthelyen, Pécsen, Sopronban és Vácon tart tematikus városi sétákat a Budastep, a hosszúlépés.járunk?, az Imagine Budapest, az Idegenvezetés-Dunakanyar, a KÉK – Kortárs Építészeti Központ, a Napoleon-Vin és Zubreczki Dávid.

Pécsen körbebarangolhatjuk a Tettyét, a Széchenyi térről induló sétán megismerhetjük a pécsi épületdíszek titkos életét, illetve megtudhatjuk, kik tették híressé a mecseki kincsesbányát.

A Séták hétvégéje részletes programja ide kattintva érhető el.