Boros Misi megnyerte a döntőt

Boros Misi ezúttal is rendkívül elegánsan, finoman játszott, játékával a korcsoportjában első lett.

hirdetés

A legkisebbek kategóriájában a Virtuózok döntőjében ő szerezte meg az első helyet, amelyet vastapssal köszönt meg a közönség.  A 11 éves pécsi tehetség a lemezfelvétel mellett koncertlehetőséget is kapott, miután a MR Szimfonikusok különdíját is bezsebelhette.

fotó 4

Este tíz után maga Boros Misi is megjelent Pécs főterén, hogy megköszönje a szurkolást és a támogatást. A fiú arra biztatta pécsi rajongóit, hogy jövő hét péntekig még semmiképp se felejtkezzenek el róla, szavazzanak, hiszen a döntő korcsoportgyőztesei még egyszer színpadra állnak, hogy megküzdjenek a Virtuózok “abszolút fődíjasának” címéért. A december 19-ei élő adásban ráadásul a nézők szavazatai döntenek majd. A fődíj 12 millió forint.

Egy kis ízelítő a pénteki hangulatból:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=GHEbpq0zDEM&feature=youtu.be” width=”670″]

fotó 2 (1)

A műsor előtt egyébként mintegy százan gyűltek össze a Széchenyi téren. A “Kicsi a Boros, de erős” feliratú pólóba nemcsak Misi osztálytársai, hanem Csizi Péter, országgyűlési képviselő és dr. Őri László, Pécs alpolgármestere is belebújt.

A Jókai Baráti Kör azért szervezte ezt a flashmobot, hogy megmutassa, nemcsak az egész iskolája, hanem a város is vele van és szurkol neki. A flashmob alatt bejárták a belvárost, végigmentek a főutcán és a bevásárlóközponton.

A Széchenyi téren felállított kivetítőnél együtt drukkoltak a pécsiek Misinek, Őri László pedig köszöntette is a győztest a téren. Kiemelte, az ilyen fiatal tehetségek mint Misi mind azt támasztják alá, hogy Pécs valóban a kultúra fővárosa.

fotó 3

 

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=2kMVMtkvRuw&list=UUIgrliF7jvkZdAFkeVn9aSA&index=6″]

(A műsort felvételről sugározták.)

Korábban írtuk:

Ma este lesz 20.20-kor az M1-en a Virtuózok döntője, amelyben a pécsi Boros Misi is fellép. A Széchenyi téren felállított LED-es kivetítőnél közös szurkolást szerveznek.

A komolyzenei tehetségkutató döntője előtt – egy pécsi civil, Bánki Károly szervezésében – lokálpatriótákat várnak pénteken pontban 6 órakor a Széchenyi térre, egy meglepetéssel fűszerezett pár perces villámcsődületre.

Ezt követően pedig az adventi vásárban, a Széchenyi tér sarkában felállított kivetítőnél közös szurkolás tartanak a műsor ideje alatt.

boros misi

Az eseményen részt vesz dr. Őri László alpolgármester, aki végig jelen lesz és köszönti Misi családját is.

A 11 éves pécsi tehetség legutóbb Chopin gisz-moll Polonaise, Op. posth darabját adta elő, amit a közönség és a zsűri vastapssal jutalmazott. Az egyik zsűritag, Németh Attila zongoraművész akkor azt mondta, ő nem ismer kegyelmet a zongoristáknál, de a fiú játékában minden benne van, amit Chopin megálmodott: kedves, bájos, elegáns, laza, nagystílű, pontos, olyan, amilyen egy igazi nagyszerű virtuóz, akit csak szeretni lehet.