Támogatják az önkéntes tűzoltókat!

Munkában az önkéntes csapat

Baranya megyében tizenkét egyesületnek jutott támogatás. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázati feltételeinek ötszázötvenhárom önkéntes tűzoltó egyesület felelt meg. Az idén ötvenkilenccel több önkéntes tűzoltó egyesület jut támogatáshoz, mint az elmúlt évben.

hirdetés

2017-ben összesen hatszázmillió forintnyi támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére. A pénzből százmillió forintot az önkéntes mentőszervezetek kapnak, a fennmaradó félmilliárd forint a tűzoltó egyesületekhez kerül: az önállóan beavatkozó egyesületek és a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokkal együttműködő egyesületek pályázhattak.

Baranya megyéből tizenkét egyesület kapott támogatást, köztük az egerági, a hosszúhetényi, a királyegyházai, a kökényi, a magyarbólyi, a magyarszéki, a majsi, a pécsi, a sellyei, a szabadszentkirályi, a szigetvári és a villányi önkéntesek.

Többek között kisgépkezelői vizsgát, pályaalkalmassági vizsgát, EDR rádiót, mászóövet, tűzoltó bevetési ruhát, védősisakot, melles csizmát, áramfejlesztőt és láncfűrészt is nyertek a megye önkéntesei, melyekkel hatékonyabban tudnak részt venni a tűzoltási és műszaki mentési feladatokban.