Világ körüli úton Jakabos

Eredményes heteket zárt Jakabos Zsuzsanna: előbb vb pontszerző helyeket, majd világkupa érmeket gyűjtögetett.  A pécsi úszónő jól is keresett a helyezéseivel, azt viszont még mindig nem tudja, hogy melyik klubnál folytatja pályafutását. Most egy kis pihenés vár rá, utána azonban folytatja az edzést és a versenyzést. 

hirdetés

Jakabos Zsuzsanna három versenyen is részt vett az elmúlt hetekben. Először a katalán fővárosba, Barcelonába látogatott a vizes vb-re, ahol három számban is pontszerzőként végzett. Ezután edzőjével – és néhány másik magyar úszóval – együtt Eindhoven, majd Berlin felé vették az irányt, hogy részt vegyenek az idei rövidpályás Világkupa-sorozat első két állomásán. Itt már három ezüstöt és két bronzot is begyűjtött a pécsi úszónő.

A barcelonai világbajnokságon három számban jutott döntőbe Jakabos, végül 200 és 400 méteres vegyes úszásban egyaránt 6. lett, utóbbiban ráadásul egyéni csúccsal. 200 méter pillangón pedig az ötödik helyen ért célba, tehát elégedett lehet a teljesítményével.

-Előzetesen az volt a terv, hogy Zsunak egyéni csúcsokat kell úsznia, utána pedig meglátjuk, az mire elég. 400 méter vegyesen reggel és délután is sikerült megjavítania a legjobbját, tehát elégedettek vagyunk. Főként, hogy a mezőny erősebb volt, mint a londoni olimpián. Mindenki láthatta, hogy repkedtek a durvábbnál durvább egyéni és világcsúcsok. Persze ez nem baj, így legalább keményen meg kellett harcolni a pontszerző helyezésért is – tudtuk meg Petrov Ivántól, az úszónő edzőjétől.

Három hét megérdemelt pihenő következik

 

Ezután Jakabosék Eindhovenbe látogattak, hogy részt vegyenek az idei Rövidpályás Úszó Világkupa első állomásán. A versenyen ugyanazokban a számokban indult a pécsi sportolónő, mint a világbajnokságon, azonban a helyezései jobbra sikerültek: 200 méter vegyesen 3., 400 méter vegyesen ezüstérmes lett. 200 méteres pillangóúszásán azonban erősen érződött, hogy nem sokkal előtte ért véget egy másik futama, ám így is az 5. helyen csapott célba.

A verseny következő állomásán Jakabos majdnem lemásolta  Hollandiában elért eredményeit: 400 méter vegyesen szintén 2.; 200 méter pillangón szintén 5. lett. 200 méter vegyes úszásban azonban egy helyet javítja ezüstérmet szerzett. Az úszónő edzőjétől azonban megtudtuk: a verseny végeztével sem tértek haza.

A Fülöp-szigetek fővárosába, Manilába repültek.

Ezentúl is sok külföldi versenyen állhat rajtkőre

 

– Egy meghívásnak teszünk eleget, ami igazán kellemes teher. Ezután azonban három hét teljes pihenő következik, majd kezdődik a meló elölről. Sokat fogunk még külföldön versenyezni: biztosan ellátogatunk az összes rövidpályás Világkupa versenyre (sorrendben Moszkva, Dubai, Doha, Szingapúr, Tokió és Peking), valamint egy szingapúri edzőtábort is tervezünk – mesélte el lapunknak Petrov Iván, aki szerint az úszónőre most nagyon ráfér a pihenés.

A világbajnoki pontszerző, illetve a világkupa dobogós helyezéseiért ugyanakkor pénzdíjakat is osztanak. Barcelonában 3, illetve 2 ezer dollár járt az 5., illetve 6. helyezésért. Eindhovenben és Berlinben pedig ezer, illetve félezer dollárt osztottak az ezüst, illetve bronzéremért.

Ezek alapján Jakabos 1. 500 dollárt keresett ezekben a hetekben kiváló eredményeinek köszönhetően. Az összeget azonban biztosan nem éli fel hirtelen az úszónő, hiszen továbbra sem rendeződött a sorsa. Egyelőre ugyanis még nem tudja, hogy melyik klubnál folytatja pályafutását. Az ügyben megkerestük az úszónő menedzserét is, aki egyelőre nem válaszolt megkeresésünkre.

  • Komáromi Mária

    Gratulálunk Zsuzsinak! További jó eredményeket kívánunk.Mindig drukkolunk!!! Jó pihenést!!