Így örültek a pécsi gyerekek az ajándékmozinak

Boldogság van!

A pécsi Uránia Mozi idén is kedveskedett Mikulás előtt egy nappal azoknak a hátrányos helyzetű gyerekeknek, akik még soha nem láttak háromdimenziós filmet, vagy épp nem jártak még moziban.

Mintegy 300 hátrányos helyzetű pécsi kisgyereket látott vendégül a pécsi Uránia Mozi egy karácsonyi jótékonysági vetítés erejéig.


A hagyományosnak is nevezhető mozizásra idén is a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Pécsi Családsegítő Szolgálat közreműködésével jutottak el azok az apróságok, akik közül sokan nemhogy háromdimenziós filmet nem láttak még, de moziban sem jártak.

A háromdimenziós élmény elragadta a kissrácokat
A háromdimenziós élmény elragadta a kis srácokat

A gyerekek meglepetésfilmje idén A kis kedvencek titkos élete című háromdimenziós animáció volt, ami mellé természetesen ajándékba járt egy üdítő és doboz pattogatott kukorica is.

Mozizást hozott a Mikulás
Mozizást hozott a Mikulás

Szabó Krisztián, a mozi igazgatója elmondta, a karácsonyváró vetítések célja az, hogy a szegényebb sorból származó gyerekek legalább egy évben egyszer részesüljenek a mozizás élményében, hiszen mindenkinek szüksége van egy kis kikapcsolódásra, de főleg azoknak, akik azt a mindennapokban nem engedhetik meg maguknak.

mozi05
Szabó Krisztián és Őri László köszöntötte a gyerekeket

Az eseményen részt vett Őri László, Pécs alpolgármestere is, aki kifejtette, hogy advent heteiben a város nem csupán a Széchenyi téri karácsonyváró programokkal szeretné meghittebbé tenni ezt az időszakot a pécsieknek, hanem olyan jótékonysági családi eseményekkel is színesíti ezt az időszakot, mint például, az Uránia Mozival közösen rendezett ünnepi meglepetésvetítések. Azoknak a gyerekeknek – folytatta –, akik csak nagyon ritkán, vagy soha sem jutnak el moziba, ezek a vetítések életre szóló élményt jelenthetnek.

Boldogság van!
Boldogság van!