Szombaton irány a vasasi wakeboard-pálya!

Pécs a kultúra és a fesztiválok városa is – egész évben egymást érik a programok. A mostani hétvégén egy teljesen új, hagyományteremtő céllal megszervezett rendezvényre látogathatnak el a pécsiek, ami helyszínéből adódóan is rendhagyó: jön az I. Berek Fesztivál Pécs-Vasason!

hirdetés

Kivételesen nem a városközpont telik meg élettel, június 10-én, szombaton, érdemes lesz ellátogatni a pécs-vasasi Berek Lovardába és Wakeboard-pályára. Délelőtt tíz órától sötétedésig számtalan program várja a pécsieket. Az első alkalommal megrendezett Berek Fesztivált Hoppál Péter kulturális államtitkár mutatta be az esemény helyszínén.

– Hajdanán a mecseki bányászat hozta magával Vasas kiépülését ebben az idilli környezetben, erdőktől, domboktól ölelve. Még negyedévszázaddal a bányászat megszűnése után is nagyon kedvelt városrész maradt, és az utóbbi években vált igazán pezsgővé az élet! A helybéliek és a civil közösségek, a Vasasért Egyesület és a Szent Borbála Egyesület gondoskodik arról, hogy uniós források segítségével óvodák, iskolák, közösségi házak újulhassanak meg – mondta.

Hoppál Péter jelentette be a rendezvényt

Lassan a turizmus is gyökeret vert Pécs-Vasason: a Berek Lovarda nagyon népszerű a gyerekek és a családok körében, rengetegen járnak ide lovagolni. Fedett lovardával csak nagyon kevés park rendelkezik, ez országos szinten is ritkaság. A festői tavon kialakított wakeboard-pályán pedig minden hétvégén egymást érik a fiatalok.

Hoppál szerint most egy olyan vállalkozásba fogott a Berek, ami felteszi a koronát Vasas kulturális életére: szombaton megrendezik az I. Berek Fesztivált, elsőként az egész térség történetében.

Megtelhet a tópart fesztiválozókkal

Elmondta, az idilli környezetben lovasbemutatók, mazsorettek, családi foglalkozások lesznek, valamint a gasztronómia is nagy szerepet kap a fesztiválon: kiadós birkapörkölt és rétes várja majd a kilátogató pécsieket.

A lovarda egész nap nyitva áll, számos lovasprogram lesz!

– A helyszínhez hűen rengeteg lovasprogram lesz szombaton, végül is lovasnemzet vagyunk, a lovaglás igazi hungarikumnak számít! – mondta Hoppál.

Méltó zárása lesz a napnak a 19 órakor kezdődő nagyszabású szabadtéri bál.