Nemi szervét mutogatta és önkielégített a pedofil rém

A Pécsi Járási Ügyészség szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat egy baranyai férfi ellen, aki videóüzenetek során mutogatta magát fiatal lányoknak.

A férfit korábban ugyanilyen jellegű bűncselekmények miatt a bíróság szabadságvesztésre ítélte, 2018 augusztusában reintegrációs őrizetbe került. Ennek lényege, hogy a szabadságvesztés büntetés vége előtt az elítélt büntetésének hátralévő részét otthonában töltheti le, elektronikus lábbilincset is kap.

A férfi az őrizet alatt lakóhelyén több valótlan profilt hozott létre egy ismert közösségi médiafelületen azért, hogy azokat később szeméremsértéshez használja fel. A férfi ezekkel a profilokkal előbb ismerősöket gyűjtött, majd olyan lányok oldalát kereste fel, akikkel valamilyen közös ismerősön keresztül kapcsolatba tudott lépni. Miután az általa kiszemelt sértettekkel az interneten megismerkedett, a férfi üzenetet váltott velük, illetve videóhívásokat kezdeményezett – áll a vádiratban.

Ennek során a vádlott 2018 decemberében és 2019 januárjában két kiskorú lánnyal vette fel a kapcsolatot. Az üzenetváltásokban a férfi úgy terelte a beszélgetést, hogy a kiskorúakat rávegye arra, hogy a nekik küldött videóüzenetet megnézzék. Miután a férfi videóüzenetét fogadták, az élő videóhívásban a vádlott a telefon kamerája előtt ülve önkielégítést végzett úgy, hogy a videón az arca nem volt látható, nemi szervét a kiskorú sértetteknek mutogatta – olvasható a vádiratban.

A vádlott cselekménye a szeméremsértés vétségének a megállapítására alkalmas.

Hirdetés