Óriási bővülés Magyarországon

A bruttó hazai termék (GDP) 2,7 százalékkal emelkedett 2013 negyedik negyedévében az előző év azonos időszakához képest, amire nyolc éve nem volt példa. Elemzők szerint az idén tovább gyorsulhat a GDP növekedése, adta hírül az Mno.hu.

hirdetés

A bruttó hazai termék (GDP) 2,7 százalékkal emelkedett 2013 negyedik negyedévében az előző év azonos időszakához képest. A múlt év egészét tekintve 1,1 százalékos volt a gazdasági növekedés – jelentette első gyorsbecslése alapján pénteken a Központi Statisztikai Hivatal.

A javuló külső és belső kilátások hatására tovább gyorsulhat a bruttó hazai termék (GDP) növekedése az idén az MTI által megkérdezett elemzők szerint. Balatoni András, az ING Bank vezető elemzője rámutatott: két egymást követő negyedévben is jelentős volt a gazdaság bővülése. Szerinte is kedvezők a kilátások; az ipar és az építőipar növekedésére, valamint a belső fogyasztás és a beruházások fokozatos emelkedésére számít, és úgy véli, az idén 2-2,5 százalék között lehet az éves növekedés, írják a cikkben.

  • kisvakond

    Aki az 1,1 %-ot óriásinak nevezi, azt vagy fizetik, hogy hülyeségeket írjon, vagy elmebeteg.