Több száz madarat ölt meg a tesztelés alatt álló 5G-hálózat

Hamarosan bevezetik az 5G-wifit, aminek bizonyára sokan örülnek. Ám rengeteg hátránya is van, káros az egészségre, ráadásul most borzasztó hír kapott szárnyra: a tesztelésekor Hágában mintegy 300 egészséges madár pusztult el – írja a Ripost.

hirdetés

Az 5G tesztelésekor Hágában két parkban is teljesen egészségesen elhullott madarakat találtak. Természetesen lezárták az egész parkot, megtiltották a kutyák sétáltatását is. A holland élelmiszer-hatóság és a helyi egyetem állatorvosi laboratóriuma is megvizsgálta az elpusztult madarakat.

Meglepő eredményre jutottak: nem voltak betegek, egyszerűen csak lehullottak a fáról. Valószínűleg megállt a szívük.

Egy héttel később derült csak ki, hogy röviddel az eset előtt egy alulról nem látható mobiladót építettek a helyi HS Tele Center tetejére. Az árboc 5G átviteli és vételi rendszerrel van felszerelve. Valószínűleg a tesztelés alatt álló, csúcsfrekvencián működő hullámhossz rezgéseket hozhatott létre a madarak szervezetében.

Egyes szemtanúk szerint a parkbeli tavon úszkáló kacsák is furcsán viselkedtek. Víz alá dugták a fejüket, többen el is akartak repülni de nem tudtak.

Egyébként több kutatás szerint az 5G-wifi és a daganatok kialakulása között valós kapcsolat áll fenn. A közbeszédben sokan emlegetik a wifit csendes gyilkosként. Alattomos, és senki sem gondolja róla, hogy káros lenne.

Hirdetés