11 C
Pécs
péntek, május 3, 2024
KezdőlapAbszolút NőFészekGyors ebédek, dolgos napokra!

Gyors ebédek, dolgos napokra!

Hétköznap, a nagy rohanásban az ember lányának általában nincs kedve hosszasan főzőcskézni. Ráadásul a nehézségek sokszor már az ötletelésnél kezdődnek. Összeszedtünk néhány olyan ételt, amit viszonylag gyorsan és könnyedén el tudunk készíteni másnap ebédre. 

[box title=”Rakott cukkini darálthússal” box_color=”#60933d”]

Hozzávalók:

– 2 cukkini
– 2 paradicsom
– 2 dl tejföl
– 35 dkg darált sertéshús
– 1,5 dl paradicsomsűrítmény
– 1 nagy vöröshagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– 10 dkg szalonna
– 1 tojás
– 10 dkg sajt
– só, bors, majoranna

Elkészítés:

A hagymát és a szalonnát kockázzuk fel, majd egy serpenyőben pirítsuk meg a szalonnát. Amikor már kicsit megpirult, és engedett a zsírjából, adjuk hozzá a hagymát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Ezután jöhet a darálthús: sózzuk meg alaposan, majd tegyük serpenyőbe, és amikor már kifehéredett, adjunk hozzá ízlés szerint borsot és majorannát. Ha ez megvan ráönthetjük a paradicsomsűrítményt, vegyük kisebb lángra, és várjuk meg, amíg forr és puhára fő a hús. Közben vegyünk elő egy jénait, vajazzuk ki, majd vágjuk karikákra a cukkinit és a felét rendezzük el benne. Szórjunk rá egy kis borsot, majd ha elkészült a húsos szósz, adagoljuk bele. Most vágjuk karikákra a paradicsomot, helyezzük a tetejére, arra pedig a cukkini másik felét, majd a tejfölt a tojással és a reszelt sajttal dolgozzuk össze és egyengessük el a tetején.  [/box]

cukkini

[box title=”Mézes-joghurtos csirke cornflakes bundában” box_color=”#fee364″ title_color=”#000000″]

Hozzávalók:

– 8 db csirkeszárny (vagy comb)
– 1 nagy pohár natúr joghurt
– 15 dkg cornflakes
– 2 evőkanál olvasztott méz
– csirke fűszersó
– 8 szelet bacon
– 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Tisztítsuk meg és fűszerezzük be a csirkeszárnyakat vagy combokat. Egy tepsit (vagy egy kerek edényt) sütőpapírral béleljünk ki, helyezzük a szalonnát a papírra, erre kerül majd a csirke. A natúr joghurtot és a mézet keverjük össze, a cornflakest pedig adagoljuk egy tálba törjük össze. Először a mézes joghurtban forgatjuk meg a csirkehúst, majd a cornflakes-ben, végül pedig a tepsibe helyezett szalonnaszeletekre pakoljuk a húst. A maradék mézes joghurttal megöntözzük és szórunk még rá egy kevés cornflakes-t a tetejére.  180 fokra előmelegített sütőben közepes lángon fedő alatt megpároljuk, majd a fedőt levéve rátesszük a sajtot, és aranybarnára sütjük.

Rizzsel és zöldségkörettel is szuper ebéd. [/box]

csirkecomb

[box title=”Tonhalas-paradicsomos lasagne” box_color=”#e44a2e”]

Hozzávalók 2 személyre:

– 8 lap lasagne
– 1 nagyobb tonhalkonzerv
– 2 főtt tojás
– olajbogyó
– egy evőkanál vaj
– paradicsomszósz
– 2 gerezd fokhagyma
– oregano, só, bors
– 20 dkg cheddar sajt vagy trappista

Elkészítés

Feltesszük főni a tésztát, közben elkészítjük a töltelékeket. Körülbelül 1,5 dl szószt, az oreganot, a zúzott fokhagymákat összeforraljuk, és ízesítjük egy kis sóval.  A tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, és hozzáadjuk az apróra vágott tojást, olajbogyót illetve puha vajat és jó alaposan összekeverjük. Ha ez megvan, összeállítjuk a lasagnet. Kivajazunk egy tepsit, lefektetünk két tésztalapot, majd mehet rá először a tonhalas cucc, majd a paradicsomos szósz, és megszórjuk egy kis reszelt sajttal, és így rétegezzük tovább. Legvégül a legfelső lapot jól megszórjuk sajttal és mehet a sütőbe, amíg szépen összesül az egész (15-20 perc). [/box]

lasagne

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő