Pécs első Plazma Központja hamarosan egyéves lesz!

Tavaly áprilisban nyitott a teljesen felújított Szliven áruház első emeletén a pécsi Plazma Központ. Egy éve ilyenkor már elkezdték bontani a 25 emeletest, de vele szemben a Szliven üzletházban lassan vége felé közeledtek azok a hatalmas munkálatok, amelyek annak érdekében folytak, hogy minél előbb elkezdhesse életmentő küldetését a KEDPLASMA Magyarország pécsi vérplazma gyűjtő központja.

hirdetés

Az újjávarázsolt első emeleten egy XXI. századi technológiával felszerelt 1000 négyzetméteres egészségügyi komplexum született.

Azóta – hála a pécsi önkénteseknek – nagyon sokféle életmentő gyógyszer előállításához szükséges olyan alapanyagot sikerült gyűjteni, amely mesterséges úton nem állítható elő. Bizonyos betegségek egy évi gyógyszeres kezeléséhez 1200 donációra van szükség! A gyűjtött vérplazma kizárólagosan, és igazoltan a gödöllői feldolgozóba kerül, és elsősorban a magyar betegek gyógyítását szolgálja!

A vállalatnak Magyarországon ez a negyedik plazmagyűjtő állomása. Hasonlóan a másik három állomáson már bevált gyakorlathoz, a donorok rendszeres ingyenes orvosi ellenőrzésen vesznek részt. Donációnként 3500 Ft költségtérítésben részesülnek, amely éves szinten akár 157 500 Ft is lehet. Ezenkívül szendviccsel, izotóniás itallal és kávéval is kínálják a plazmaadókat. Most minden újonnan regisztráló donornak Cinema City mozijegyet is biztosítanak.

A plazmaadás nem egészen egy órát vesz igénybe a minden kényelemmel felszerelt ferezisteremben, ahol tévék és ingyenes wifi szolgáltatás is elérhető.

KEDPLASMA_hungary_plazma_kozpont_new-01

A nyitás óta eltelt idő alatt – dr. Sütő Gábor intézetvezető irányításával – összeszokott, magasan képzett szakembergárda végzi a munkáját. A céljuk az, hogy az önkéntesek a donáció ideje alatt jól érezzék magukat, kellemesen teljen az idő számukra. Több barátság szövődött a donorok és a Központ munkatársai között.

– Akár háromnaponta, és egy évben maximum 45-ször lehet plazmát adni, és hálával teli szívvel mondhatjuk, hogy már sokan elérték ezt a számot – mondta dr. Komlódi Gabriella, a vállalat igazgatója.
– Jelmondatunk a ’Vérünkben a segítség!’ az elmúlt egy évben nagyon sok pécsi lakosnál talált meghallgatásra. Ezúton szeretnénk megköszönni jelenlegi és leendő donorjainknak áldozatos tevékenységüket.

A pécsi Plazma Központ szeretettel vár minden érdeklődőt. (x)

Cím: Szliven áruház, 7624 Pécs, Rókus utca 1.
Tel.: 72/889-148
E-mail: szliven.pecs@kedplasma.com
FB: https://www.facebook.com/PlazmaKozpontPecsSzliven
WEB: www.kedplasma.hu