1,248 milliós parkolási pótdíj

Olvasónk szomorú levelet küldött. Jegy nélkül parkolt, most 1,2 milliót kell fizetnie a Gámán Kft-nek. Levelét szószerint közöljük. A témához kapcsolódó cikkünket és az érintettek nyilatkozatait elolvashatja a Címlapsztorik rovatban.

hirdetés

1,248 milliós parkolási pótdíj

Október 28. délelőtt. Lassan ocsúdok az őszi kábulatból. Nem működik a bankkártyám. Előbb az egyik, majd a másik jelzi: semmilyen tranzakció nem engedélyezett.

Besétálok az egyik, majd másik bankba: mind a két helyen azt a választ kapom: egy siklósi illetőségű banki végrehajtó mindkét bankszámlámra inkasszót nyújtott be! Tessék?!… Agyam lázasan kutat a múltban, vajon ki a bánatomnak tartozok 1 248 000 (?!) Ft-tal? Aztán a következő rémület: sehogy se tudok pénzhez jutni, hiszen mint közalkalmazottnak (!) minden jövedelmemet kötelezően(!) bankszámlára utalják.

Tök jó… Nagy nehezen kiderítem: az egykori Gámán Kft.-nek tartoztam 3, azaz három darab be nem fizetett parkolással.
Mint a pécsi Nemzeti Színház művésze – közel 10 éven át – a színházban parkoltam az autómmal, s bizony nem egyszer fordult elő, hogy a mindössze 10 autót befogadni kész parkolóba nem jutottam be az autómmal. Így kénytelen voltam a Perczel utcában parkolni, súlyos pénzekért. Többször előfordult, hogy megbüntettek, mivel az autómmal belelógtam(!) a fizető zónába, és a szélvédőn sajnos nem volt parkolócédula! (Jó volna, ha utánajárnának, hány BEFIZETETT büntetésem van!) Ha akartam, hogy helyem legyen, akkor előadás előtt legalább 3 órával el kellett indulnom, hogy helyet kapjak (hiszen köztudott, hogy a művésznek egy fél órával az előadás előtt kell érkezni, míg a műszak már órákkal előbb bent dolgozik). Vége volt a délelőtti próbának 2-kor, s érjek vissza 4-re, csak hogy parkolóm legyen? És a gyereket ki viszi haza az óvodából a fél városon át száguldva, mert óvodai férőhelyet se lehet ám a belvárosban kapni, ha nem ott lakom?! ( Egerágon meg -4kor bezár az óvoda…Szőkéden lakom…) Ha nem volt a színháznál hely, hát fizettem a parkolást, vagy nem fizettem, mert ha belelógtam a nem fizetős zónába, akkor nekem az volt az érvényes, a parkolóőrnek meg a fizetős… Több alkalommal voltam reklamálni a büntetések miatt, többségét kifizettem – remélem, ez is ellenőrizhető! A nettó 104 ezer Ft-os fizetésemből kissé nehéz volt 3 gyereket eltartani, lakástörlesztést fizetni, még a parkolásra is fizessek, és örüljek, hogy dolgozhatok, miközben a KÖZösség ALKALMAZOTTJA vagyok?! (Olyannyira a köz alkalmazottja, hogy amikor Tasnádi Péter polgármester urat kellett temetni, természetesen mint művészt engem cibáltak; vagy amikor Lulu bácsit, a Bóbita volt igazgatóját, vagy N. Szabó Sanyi bácsit, Csaba Zitát, és mindenkinek természetes volt, hogy én megyek- mert NEKEM is az volt, mert a végtisztesség a mai napig számomra egy felülírhatatlan valóság…)

Szóval három befizetetlen büntetés, és ott tartok, hogy 1.248.000 Ft-tal tartozom, és inkasszózták a számláimat. Kinek is tartozom?! A bíróságnak, a nem létező-létező(?) Gámán Kft. ügyvédjének és Budai László siklósi behajtónak…s egyetlen előzetes értesítés nélkül inkasszózták a számláimat, amelyekre érkezik: családi pótlék, főállású anyaság (jelenleg 6! gyermeket nevelek, a három sajátom mellett a férjem előző házasságából született kislányt+két gyermekotthoni óvodáskorú gyermeket); óraadói díj (a Szent Mór Katolikus Iskolaközpont tanáraként). Nem szoktam a pénzzel foglalkozni, és rajtam nem nagyon lehet bevasalni majd a milliókat, mert szabadidőmben ilyen tevékenységeim vannak, mint: minden hétfőn önkéntes nővér vagyok az Irgalmas Kórház hospice osztályán; a falunk plébánosának 13 faluja van, így nem tudja ellátni a misézési területet, ezért én tartom minden vasárnap az igeliturgiát, beteget látogatok. No ezt sem pénzért teszem, hanem mert fontosnak tartom, hogy a faluközösség megélje a hitét közösen!Isten óvjon attól, hogy ezért hálát vagy dicséretet várjak, én attól vagyok boldog, hogy azt csinálhatom, amit szeretek! Nem háláért és nem pénzért teszem, hanem mert ezeket a dolgokat tartom a legfontosabbnak!Kizárólag azért írtam le ezeket, mert akartam láttatni, hogy a szabadidőmben sem a lábamat lógatom!

Ezenkívül ha megyek, jótékonysági koncertre megyek énekelni, úgy mint 1000 koncert Magyarországért (szept. 30. Nyugodtan megkérdezhetik Szurasenko Dániel művész urat és ügyvezető igazgatót, hogy ezért a szept.30-i Kodály Kp-ban lezajlott koncertért hány Ft-t tettem a zsebembe…). A köz alkalmazottja vagyok…Szó szerint! Gyerekeket nevelek, betegeket látogatok, haldoklókat készítek a nagy útra – és ezt is fogom tenni, mert ez a hivatásom! És természetes számomra, hogy mindezért nem jár pénz, mert ma is hiszem: ha jó vagyok, és példát mutatok, akkor jó lesz más is!… Világban élő kármelitaként, készülök a végleges szegénységi fogadalomra, tehát most sem érdekelne a pénz, ha nem a gyerekeimről lenne szó, akikért felelősséget vállaltam! Persze lehet mondani, hogy hol volt a felelősségem, amikor a rendezetlen parkolási büntetést nem fizettem be…Fentebb írtam, mit gondolok a parkolásról, s arról is, hogy mi okból jártam nem egyszer a „tilosban”! S fizettem egy párszor becsületesen!A lelki kielégülésemhez napjainkban az is hozzájárul, hogy attól érzem magam boldognak, ha befizethetem a csekkjeimet! Érdekes, nem? Nos, amikor elkezdtem a lakástörlesztésemet, akkor 37. 000 Ft-ot fizettem havonta, ma ez 94.000Ft. Képtelen vagyok megoldani, befizetni az ezen kívül eső extra pénzeket! Nem tudok több bőrt lenyúzni magamról. Legfeljebb leülöm a Gámán Kft.-nek is – biztosan bent is tudok a KÖZ alkalmazottja lenni, bent is fogok olyanokat találni, akiknek vihetem Isten szeretetét!

Ez az, amit tenni tudok, meg az, hogy kitagadom a gyerekeimet az örökségből- mivel az ő nevükön van a ház, amit fizetek a banknak, ahhoz nem nyúlhatnak, de akkor legalább az adósságot sem öröklik! Erre kényszerül a becsületes földi halandó, aki Magyarországot választotta. Erre kényszerül az, aki a KÖZ alkalmazottja? Kérdés: miért és meddig engedi a magát közösséginek nevező kormány, hogy azokat, akik ténylegesen a közt szolgálják, olyan emberek terheljék milliós adóssággal, akik a KÖZ-tereket vették kölcsön és használták pénzforrási lehetőségnek!? Ki a felelős azért, hogy a valóban közösség hasznára lévő embereket a végletekig kizsigereljék? Kinek van joga napi szinten kamatoztatni a 3000 Ft-os parkolási büntetést?! Meddig mondjuk még becsületesnek azt, ami hamis és kizsákmányoló? Hogy lehet semmittevésért milliókat zsebre tenni? Hogy lehet a számlámat zároltatni 3 befizetetlen parkolás miatt?! Halálos bűn ma ez, úgy tűnik!

Mindent el fogok követni azért, hogy fölemeljem a hangomat az emberi kizsákmányolás ellen!

Papp Beatrix Krisztina vagyok. Születtem Szolnokon, 1972. Elérhető és leinformálható vagyok.