Megvan az idei legjobb pécsi bor!

A Széchenyi téri Pécsi Galériájában került sor a nívós megmérettetésre, ahol 10 helyi pincészet 30 bora közül választották ki a legfinomabb nedűket.

hirdetés

Az esemény remek lehetőséget teremt arra, hogy a helyi pincészetek megismerjék egymás borait, valamint a borászok a szakértőknek és a borkedvelő pécsieknek egyaránt bemutathassák munkáikat.

pécs bora, hl4

Az előző évek hagyományai szerint a héttagú szakmai zsűri egy „civil” zsűritaggal kiegészülve döntött. Rajtuk kívül az eseményen résztvevő közönség négy kategóriában értékelhette a helyi borászok által nevezett italokat. A kategóriák győztesei közül került ki az abszolút legjobb bor, mely egy éven át használhatja a rangos Pécs Város Bora jelzést is. A díjakat Páva Zsolt, Pécs polgármestere adta át.

A polgármester a díjátadón elmondta, nehéz dolga volt a zsűrinek, mivel sok jó bort neveztek idén a helyi pincészetek és nagyon örül, hogy remekül szerepelt a borvidék. Ennek ellenére a kóstolás során egyértelműen kiderült, hogy a kategóriákon belül melyik borok voltak a legjobban.

Két pincészet között dőlt el a megmérettetés. A Planina Borház Rosé 2015 és Prím Cuvée 2015 borai bizonyultak a legjobbnak rosé- és vörösbor kategóriában. A fehérborok közül a Hárs Család BioPincészet Sauvignon Blanc 2015 bora nyert, a desszertborok között szintén ők alkották a legjobbat Cirfandli 2015 borukkal.

pécs bora, hl5

Abszolút győztesként a Planina Borház Prím Cuvée 2015 nyerte el a Város Bora 2016 címet.