35 éves ezüstfenyő az idei Mindenki Karácsonyfája

Széles Tibor és neje két éve ajánlották fel az udvaron álló ezüstfenyőt Pécs számára. Már akkor megszületett bennük a döntés, hogy megválnak tőle, mára azonban azt hitték, már el is felejtették a felajánlásukat. Az E.On munkatársai azért kicsit megtrollkodták a fakivágást.

hirdetés

Még kedden elkezdik díszíteni a fát, tízezer LED-égőből álló fényfüzér kerül fel rá, s aznap a Széchenyi téri kandeláberek kicsinosítása is megtörténik. Szerdán piros színű, aranygyöngyös gömbdíszek és az egyéb karácsonyi motívumok kerülnek majd fel a fenyőfára. Csütörtökre lesz teljes pompájában kész a Széchenyi tér.

Megsiratták a karácsonyfát!Megsiratták a karácsonyfát!

Posted by PécsMa.hu on Tuesday, November 24, 2015

A férfi elmondta, 35 éve áll a fa házuk udvarán, és gyerekeik még kicsik voltak, mikor ültették. Sok-sok régi szép családi emlék fűződik a fához, és nagyon siratják most, annak ellenére, hogy már jó pár éve gondot okozott, akkorára nőtt. Azt viszont sosem gondolták volna, hogy a család szeretett fája egyszer majd a Széchenyi téren fog állni pompában, ünnepi díszben.

mindenki karácsonyfája, Széles Tibor, hl08
– Az egész utca szerette a fát, szomszédok, ismerősök. Ők is mind nehéz szívvel válnak meg tőle, akár a mellettük lakó asszony, aki minden reggel ebben gyönyörködött – mesélte Széles Tibor. –  De mindenkit vigasztal a tény, hogy Pécs főterét fogja ékesíteni a fa, a legméltóbb helyre kerül.

A pár azt tervezi gyakorta meglátogatják majd, eljárnak gyönyörködni benne, akárcsak a családtagok, rokonok, ismerősök.

Mindenki karácsonyfája4

Az ezüstfenyő több mint 3 méter széles és 13 méter magas, nagyon szűk volt már a hely neki. Átlógott a szomszédba, és gyakorta le kellett vágni belőle.

mindenki karácsonyfája, Széles Tibor, hl01

A fenyőt kedden reggel fél nyolckor vágták volna ki, ám az E.ON szakemberei több mint egy órás késéssel érkeztek meg a helyszínre, holott a többi szolgáltató emberei már ott várták őket, hiszen mindenkivel előzetesen egyeztettek az időpontról, ám ez a áramos cég munkatársait annyira nem zavarhatta.

Mindenki karácsonyfája1 (1)

Nemcsak a város főterén, hanem a kertvárosi Csontváry-sétányon, valamint az uránvárosi Uránbányász téren, valamint a keleti városrészben is lesz egy-egy karácsonyfa – ezeket decemberben állítják fel.