80 millióból újult meg a komlói hajléktalanszálló

A munkálatok befejeződtek, visszaköltözhettek a felújított szállásra a Pécsi úti szociális otthonban ideiglenesen elhelyezett hajléktalanok.

A 80 milliós projekt keretében az elavult belső villamos-, víz- és szennyvízhálózat cseréje valósult meg. A fenntartási költségek csökkentése érdekében a teljes padlózatot újjáépítették.

Emellett napkollektorokat is telepítettek az épület tetőszerkezetére.

Az udvaron akadálymentes parkolót alakítottak ki, innen akadálymentes járdán lehet bejutni az épületbe. Szintén akadálymentessé vált a bejárat, továbbá kialakítottak egy akadálymentes szobát és fürdőszobát is, melyben vészhívót helyeztek el. A tájékozódást információs táblák, burkolati jelölések, felületváltások, kontrasztos színek segítik.

A melléképület homlokzata is megújult, a sérült vízszigetelést javították, a csapadékvíz elvezetésére csatornát építettek ki. A biztonságot kamerarendszer szolgálja. Ezen felül több új, életminőséget javító berendezési tárgyat, eszközöket szereztek be.

A komlói önkormányzat a Pécsi úton egy olyan szociális épülettel rendelkezik, melyben idősek otthona és családok átmeneti otthona található. Az épület mélyföldszintjén – amely korábban kihasználatlan raktárként funkcionált – 2 személynek alakítottak ki külső szálláshelyet, akik már megkezdhetik önálló életüket, ezzel elősegítve, hogy visszailleszkedjenek a társadalomba.

Az épületrészt a pályázó használatra megkapta a tulajdonos önkormányzattól. A meglévő belső falak bontásával és új gipszkarton válaszfalak segítségével alakítottak ki két szobát, egy konyhai étkezőt, fürdőszobát vécével és zuhanyzóval.

Hirdetés