A BIOKOM folyamatosan tisztítja a járdákat és járdaszigeteket

A lehulló levelek nemcsak az utcákon, tereken jelennek meg tömegével, hanem a járdaszigetek környezetében is. Pécsett is jelentős számban találhatóak járdaszigetek, ebből száznégyet a BIOKOM Kft. gépi és kézi módszerrel tart rendben ez évtől kezdődően.

hirdetés

Az őszi időszak beálltával a társaság saját kapacitásait kihasználva igyekszik minél nagyobb területeket bevonni a gépi és kézi burkolatseprési tevékenységébe.

Naponta tíz, tizenkét járdaszigetet tisztítanak meg, s mindaddig folytatják ezt, amíg az időjárás megengedi. Azonban, amikor beállnak a fagyok, akkor kénytelenek lesznek szüneteltetni ezt a tevékenységet.

Naponta 35.000 négyzetméternyi járdát takarítanak le, tisztítanak meg a lehullott levelektől, különösen nagy figyelmet fordítanak a pécsi Sétatérre, a Mecsek Áruház előtti térre, valamint a Diana térre és környékére, ahol a fák folyamatosan szabadulnak meg lombozatuktól.

Egyes esetekben a járdák gépi seprése nagy porral is járhat, ugyanis a hideg miatt a seprőgép csak száraz módszerrel tudja összeszedni és felszívni a leveleket.

Forrás: BIOKOM