A Dráva mentén még lesz szúnyoggyérítés a héten

Az elmúlt napok nyárias időjárása miatt néhány településen még szükség van részleges szúnyoggyérítésre. Mivel a héten erősen változékony időjárás várható, ezért csak a Dráva mentén és Budapest Duna-parti kerületeiben lesznek kezelések.

Azokon a területeken, ahol nagyobb számban vannak még csípőszúnyogok, a frontátvonulás után a rovarszakértők felmérik, szükség van-e szúnyoggyérítésre, csak ezt követően születik döntés a további beavatkozásokról.

Augusztus utolsó hetében Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar megyében és Mohács környékén volt szúnyoggyérítés, máshol néhány elmaradt kezelést pótoltak, így például a Tisza-tónál, a Csepel-szigeten és Szolnok térségében.

Baranya megyében a Dráva mentén negyvenkettő települést érintően lesz szúnyoggyérítés, amelynek során 2415 hektáron földi-kémiai kezelést végeznek a szakemberek.

A tervezett munkákról az önkormányzatok egyedi értesítést kapnak a kivitelezés pontos időpontjáról és módjáról, valamint IDE kattintva is nyomon lehet követni a heti program részleteit.

Hirdetés