Orfűre nem kell a szájon vert énekes együttese

A Kolin énekesét, Linczényi Márkót a Pécsi Est Café színpadán ütötték meg  szombat éjjel, mert szájon csókolt egy lányt. Az énekes vérző szája miatt a koncertet félbe is kellett szakítani. A popzenész ezt követően vidéki kulturálatlanságról beszélt, majd csütörtökön a nyári Fishing On Orfű fesztivál szervezői bejelentették: nem kérnek az együttesből.

hirdetés

“Az énekesnek évek óta bevett szokása, hogy koncert közben felhív egy lányt a színpadra, majd a zene közben egy könnyed csókot vált az önként jelentkező hölggyel. Most sem volt ez másként. Egy lelkes rajongó fel is fáradt hozzá, és megtörtént a produkció. Ekkor – az énekes elmondása szerint – a semmiből egy hatalmas ütés érte. Mint kiderült, a lány egyik erősen féltékeny exbarátja ugrott a színpadra, és esett neki Márkónak” – így a vidget.hu beszámolója.

Az énekes száját a vidget.hu szerint hat öltéssel varrták össze.

“Az ütés nem fájt, a varrás nem fájt, inkább a mocsári kulturálatlanság fáj, ami Magyarországon, pláne vidéken folyik (…) van egy ország, ahol vidéken az előadókat megüthetik a színpadon. És nem csak az értő és tudatos közönséget hiányolhatják teljesen jogosan, hanem a megfelelő szervezői hozzáállást is” – nyilatkozta az eset után a Kolin frontembere.

Ezt követően a TV2 kedd reggeli Mokka című műsorában a pécsi Vujity Tvrtko faggatta az énekest a beszólásáról, majd pár Pécs történelméről szóló könyvet nyújtott át neki.

Csütörtökön pedig lemondta a Kolin fellépését a Fishing on Orfű fesztivál szervezőgárdája. Mint azt a recorder.blog.hu oldalon megjelent közleményükben írták, az esettel kapcsolatos általános pécsi felháborodás nyomásának engedve, valamint az atrocitás megismétlődésével kapcsolatos kockázatok minimalizálásának érdekében a mai napon lemondták a Kolin zenekar Fishinges fellépését. A Kolin helyett a neves szlovák art-pop formáció, a Longital lép majd fel.

A Pécs TV megkereste a Kolin zenekar menedzserét, de nem kívántak nyilatkozni.

Fotó: facebook.com