A legjobb animációs filmet készítette a pécsi férfi

Martin dolgozik egy filmjén

Pécsi filmes nyerte el a 8. Bujtor István Filmfesztivál animációs kategóriájának fődíját, Helstáb Martinnak Balatonszemesen adták át az elismerést.

hirdetés

A filmfesztiválon négy kategóriában adtak fődíjat, ezek közül nyerte el a legjobb animációs fődíjat Helstáb Martin “Hurut” című filmjével. A zsűri a film humorát emelte ki és a beteg szenvedéseinek ironikus bemutatását az emberi test fázisainak groteszk ábrázolásával.

A fiatal pécsi filmes nem először aratott a balatoni filmes megmérettetésen, a tavalyi Bujtor István Filmfesztiválon különdíjat kapott “Az egér, aki egér akart lenni” című filmjéért.

Nem ez volt az első díj, amit besöpört az idei alkotás, ugyanis a Barcelona Planet Film Festivalon, a Los Angeles Cinefesten, a Totál Plán Filmfesztiválon Celldömölkön, a Ceglédi Filmfesztiválon, valamint a 13. VAS-Film Fesztiválon is díjazták.

A film legutóbbi baranyai vetítése az Ördögkatlan Fesztiválon volt, a legközelebbi pedig a rangos budapesti BUSHO nemzetközi filmfesztiválon és az Országos Diákfilmszemlén lesz.

Helstáb Martinnak a “Hurut” már a negyedik rövidfilmje, a tavalyi “Jó étvágyat, bogaram!” sikeres világkörüli fesztiválútja után ismét hazai és nemzetközi babérokra tör.

A rendezvényről további információk itt olvashatóak.

A film trailere: