A nagy diák IQ-teszt

Intelligencia teszt kitöltésére hívja a fiatalokat a Diákhitel Központ legújabb játéka, a Nagy Diák IQ-teszt. A háromfordulós verseny legjobbjai értékes nyeremények mellett a legmagasabb intelligenciájú embereket tömörítő szervezet, a Mensa HungarIQa tagságában is részesülnek.

hirdetés

Kivételes lehetőséget kínál a Diákhitel Központ szeptember közepén indult játéka a fiataloknak: ingyenesen mérhetik le intelligenciájukat a Mensa HungarIQa szakembereinek fejlesztésével készült IQ-teszt kitöltésével.

A háromfordulós megmérettetés első része egy online kitölthető adaptív IQ-teszt, amely személyre szabott eredményt mutat a kitöltőknek. Azok a 17 és 24 év közötti fiatalok, akik 125 pont feletti eredményt érnek el, a második fordulóba kerülnek, mely Budapesten kerül megrendezésre november második felében. Az itt nyújtott teljesítmény, azaz a Mensa hivatalos felvételi tesztjének sikeres kitöltése, belépőt jelenthet az ország legintelligensebb embereit tömörítő szervezetbe. A december 5-i döntőbe már csak a rendkívül magas, teszteredményük alapján a legfelső egy százalékba tartozó IQ szinttel rendelkezők jutnak tovább, köztük kerül kisorsolásra a játék két fődíja, 1-1 Apple iPad Mini is.

A Mensa nemzetközi egyesületnek több mint százezer tagja van a világ mintegy száz országában. Célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket, tekintet nélkül korukra, nemükre, származásukra vagy társadalmi helyzetükre. Egyetlen tagsági kritériuma az emberek két százalékára jellemző intelligenciaszint elérése a Mensa hivatalos tesztjeinek valamelyikén.

A Nagy Diák IQ-teszt és a játék részletes leírása a www.diakhitel.hu/nagydiakiqteszt/ webcímen érhető el.