A rotarysok Entz Bélára emlékeztek

A Pécsi Rotary Club tagjai az országos Rotary szervezet jelenlegi, volt és leendő kormányzóinak jelenlétében koszorúzták meg a pécsi professzor, Entz Béla sírját a városi köztemetőben. Ő volt az 1935-ben létrejött – majd a második világháború után betiltott, s a kilencvenes években újjáalakult – országos szervezet, az úgynevezett district kormányzója.
Kalmár Nagy Károly, a Pécsi Rotary Club leköszönő elnöke közölte: jótékonysági világszervezetük az emberek közötti kapcsolatok erősítését, a rászorulók megsegítését tűzte ki célul. A pécsi szervezet tevékenységéből kiemelte: két évvel ezelőtt a gyermekklinikának egymillió dollár értékű orvosi műszert adományoztak, s immár a nagy előd előtt róják le kegyeletüket.

Az eseményen Kercsmár András, a magyarországi district júliustól hivatalba lépő kormányzója is megjelent. Közölte: a Szent István-bazilikában szerdán megtartandó koncertre közel ezer főt várnak, a jótékonysági estből származó bevételt a határon túli szívbeteg gyermekek gyógyítására szánják. Hozzátette: a következő évben kilenc gyermek műtétjét szeretnék egy budapesti klinikán elvégezni. A program azért is rendkívül fontos, mert a hazánknál rosszabb helyzetben lévő országokban 300 súlyos beteg gyermeket nem tudnak megoperálni – emelte ki.