A Sony veszi meg a Viasatot

A Sony Pictures Television Networks megkapta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyét a Viasat3 és Viasat6 csatornákat működtető Viasat Hungária Zrt. felvásárlására – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

hirdetés

Emlékeztetnek: a cég portfóliójába a két magyarországi csatorna mellett a Viasat Play digitális szolgáltatás tartozik; a GVH jóváhagyását követően a két fél között pár napon belül lezárhatja az ügyletet.

A vevő magyarországi portfólióját jelenleg az AXN, az AXN White és AXN Black lineáris csatornák és két digitális szolgáltatás, az AXN Now és az AXN Player alkotja.

John Rossiter-t, az SPT Networks közép-európai régiójáért felelős ügyvezető igazgatóját idézve a közlemény hangsúlyozza: az új csatornák műsorkínálata remekül kiegészíti a jelenlegi portfóliót, s a felvásárlással a második legnagyobb kábeltelevíziós csatornaportfólió lesz a Sonyé Magyarországon.

Mint írják, a tranzakció tényleges lezárását követően az SPT Networks portfóliója 6,3 százalékos közönségarányra emelkedik a kereskedelmileg fontos 18-49 éves célcsoportban Magyarországon, ezzel a hazai piac második legnagyobb kábel és harmadik legnagyobb kereskedelmi portfóliója lesz.

A vevő február közepén közölte az MTI-vel, hogy eladja neki a magyarországi Viasat3 és Viasat6 csatornákat, valamint a hozzájuk tartozó Viasat Play szolgáltatást a Modern Times Group (MTG).