A Telekom hosszú távra tervez a PTE-vel

A Magyar Telekom több millió forinttal járul hozzá a Pécsi Tudományegyetemen folyó oktatási tevékenység elmélyítéséhez – ezt is tartalmazza az a stratégiai keret-megállapodás, amelyet hétfőn írt alá az universitas rektora, dr. Bódis József és Somorjai Éva, a távközlési cég humán erőforrás vezérigazgató-helyettese Pécsett. Közben a vállalat számos programot kínáló, interaktív élményutazásra invitálta az intézmény diákjait.
A PTE a nyolcadik azon felsőoktatási intézmények sorában, amellyel az elmúlt években stratégiai keret-megállapodást kötött a Magyar Telekom.

hirdetés

A Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, az ELTE, a Széchenyi István Egyetem, a Szolnoki Főiskola, az Óbudai Egyetem és a cég között létrejött keret-megállapodások egy következetes és példaértékű együttműködés eredményei, amelyek révén a Magyar Telekom a társadalom és a gazdaság számára egyaránt hasznos eredményeket kíván elérni.

A vállalat célja a vállalati szféra és felsőoktatás kapcsolatainak megújítása, aktivizálása, valamint az iparág egészének jövőjét megalapozó oktatási tevékenység segítése.

A megállapodás részeként a vállalat Telekom Stúdió néven hétfőn örökbe fogadta a Közgazdaságtudományi Kar egy – korábban könyvtárhelyiségként funkcionáló – közösségi terét, amelyet a diáksággal együtt a számtalan érdekes programot tartogató Telekom Nap keretében avattak fel. A távközlési cég – mint kifejtették – ezzel is bizonyítani kívánja, hogy a fenntarthatóságban élenjáró vállalatként és társadalmilag felelős munkáltatóként a magyar felsőoktatás elkötelezett stratégiai partnere.

A szóban forgó teremben az örökbefogadásnak emléket állító táblán kívül a Telekom jellemző magenta színvilága is utal az új lendületet kapott együttműködésre. A felújításnak köszönhetően modern technológiák, például vetítők költöztek a könyvtárból oktató-, illetve tanácsteremmé változtatott helyiségbe. Emellett hasonlóan fontos szerephez jut a Telekom fenntarthatóság iránti elkötelezettségét bemutató információs tábla, amely téma iránt a pécsi Közgazdaságtudományi Kar is kiemelt érzékenységet mutat.

Somorjai Éva, a Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettese (képünkön) az örökbefogadásakor kiemelte: a mai alkalom jó példája annak, hogyan tudják – mind az egyetemmel, mind a helyi diákszervezettel meglévő folyamatos kapcsolattartással – a megszokottól eltérően, mégis hasznosan támogatni a forráshiánnyal küzdő magyar felsőoktatást.

– A nemzetközi példák is azt mutatják: ahhoz, hogy minél eredményesebbek legyenek a partnerségi kapcsolatokból kialakuló közös projektek, fejlesztések, a feleknek előbb meg kell ismerniük egymás gondolkodását, igényeit és lehetőségeit. Ez a feltérképező munka folyik most mindazon intézménnyel, amellyel már megszülettek a stratégiai keret-megállapodások. Célunk, hogy a most készülő konkrét akciótervek mindkét fél számára gyümölcsözőek legyenek, és reményeink szerint pozitívan hassanak az ország versenyképességére is – fűzte hozzá.

Dr. Ulbert József, a Közgazdaságtudományi Kar dékánja (képünkön jobbról) kifejtette, a Telekomtól kapott több millió forintos szakképzési hozzájárulásból újult meg a kar már említett közösségi tere, illetve az eszközvásárlás keretében számítógépeket és informatikai eszközöket szereztek be. Az együttműködés továbblépési lehetőségeiről szólva elmondta: az egyetem által képviselt kutatás-fejlesztési irányok Telekommal való összehangolása is megvalósulhat a jövőben. A kar hallgatói számára pedig komoly szakmai és kutató tevékenységet kínál a távközlési vállalat.

Az interaktív élményutazásra invitáló hétfői Telekom Napon a vállalat – az esélyegyenlőség iránt elkötelezett munkáltatóként – gyakornoki programját népszerűsítette izgalmas előadással és online játékkal. A diákságot érintő társadalmi problémáról, a design drogokról és partikultúráról filmklubban beszélgettek a drogrehabilitációban élen járó Kék Pont Alapítvány szakmai támogatásával.

A diákok emellett megismerhették a Telekom által kínált legújabb táblagépet, a Samsung Galaxy Tab 10.1-et, amelyet cool játékok segítségével azonnal ki is próbálhattak, akárcsak a Telekom innovációs laborjának egyik találmányát, a Play4power-t. A napot a pécsi diákok egyik kedvence, a Punnany Massif rendhagyó akusztikus koncertje zárta.

(X)