Áder János díszpolgár lett

Győr-Moson-Sopron megye díszpolgára lett a köztársasági elnök. A kitüntetést kedden, Győrben vette át Áder János – írja az MTI.

hirdetés

“A megyei közgyűlés ezzel a kitüntetéssel ismeri el és köszöni meg Áder Jánosnak az országgyűlési képviselőként, az Európai Parlament tagjaként, valamint köztársasági elnökként végzett kiemelkedő tevékenységét” – hangzott el kitüntetés átadása előtti méltatásban.

A köztársasági elnök életútját felidézve kiemelték, hogy Áder János “olyan ember, aki mindig megfontoltan, alázattal, higgadtan és nagy körültekintéssel tesz eleget az általa vállalt feladatoknak”.

Áder János a díszpolgári cím átvétele után köszönetet mondott gimnáziumi tanárainak a tőlük kapott szemléletért és értékrendért. A szülőföldjétől kapott két legfontosabb értéknek a szorgalmat és a hűséget nevezte.

“Ezt a muníciót használom immár közel 30 éves közéleti pályafutásom során” – tette hozzá.

A megyei önkormányzat tájékoztatása szerint Áder János az elismeréssel járó pénzt felajánlotta a Révai Miklós Alapítvány javára, amely az azonos nevű győri gimnázium munkáját támogatja, ahol a köztársasági elnök érettségizett.