Advent: jön az UniCum és a Mikulássegédek

A hétminden napján hatalmas a hangulat a Széchenyi tér és a Kossuth tér környékén, a hétvégéken azonban a forgatag még színesebb lesz advent idején. Most íme két program ízelítőül:

hirdetés

Az UniCum Laude Énekegyüttes minden évben megörvendezteti a pécsi közönséget az ünnepi hangulatot idéző koncertjével. Most advent második vasárnapján csendülnek fel a karácsonyi ünnepkör dalai. Az idei hangverseny különlegességének az európai népek karácsonyi dallamaiból összeállított válogatás ígérkezik. Az UniCum Laude Énekegyüttes hangversenye a Belvárosi templomban lesz hallható december 9-én, 19 órai kezdettel.

Szombaton kis Mikulássegédek ünnepelnek a főtéren! December 8-án délelőtt 10:30-12:00-ig az Adventi Kézműves és Mesevásáron a belváros több pontján kutathatják a gyerekek őket, s ha eléggé szemfülesek, akár tíz segéddel is találkozhatnak. Látszólag szobroknak álcázzák magukat, de ha a énekelnek vagy szavalnak nekik, életre kelnek, és szaloncukorral kedveskednek. Pontban délben pedig egy igazi Mikulás–össztáncot ropnak a Széchenyi téren.