Akadálymentesít az önkormányzat

A Zipernowsky és az Endresz utcai pécsi szociális intézményekben a jövőben minden gond nélkül megfordulhatnak rokkantak is, hiszen Pécs önkormányzata komplex akadálymentesítést hajt végre az épületekben.

hirdetés

Az összesen több mint negyvenmillió forintos beruházás keretében az integrált szociális intézmény Zipernowsky Károly u. 1. sz. alatti telephelyén, az idősek nappali és bentlakásos otthonában biztosítják először a fogyatékkal élők alkotmányos jogait, összesen tizenöt millió forint felhasználásával. Itt az épület megközelíthetőségét biztosító előlépcsőt építik át, s mellé rámpát telepítenek.

A meglévő vizesblokkokat is átépítik, így az általuk kiszolgált mellékhelyiségek mindkét szinten akadálymentessé válnak.

A szükséges helyeken az ajtókat is kicserélik az előírt szabad nyílásméret, használati tér biztosítása és a küszöbmentesség érdekében.

Az Endresz György u. 21. sz. alatti intézményben szociális alapellátást, szociális foglalkoztatást és munka-rehabilitációt biztosít a pécsi önkormányzat a rászoruló fiataloknak. Az épület megközelítése és használhatósága azonban jelenleg itt sem akadálymentes.

Itt utcai személybejárót átalakítanak ki, s liftet építenek be a két szint közé. Csakúgy, mint a Zipernowsky utcában, itt is új mellékhelyiségeket alakítanak ki, s biztosítják a törvényben előírt nyílászárókat is.

hirdetés