Akár nyolc évet is kaphat a drogdíler

A Pécsi Járásbíróság elrendelte annak a sámodi férfinek az előzetes letartóztatását, aki több embernek is kábítószert adott el. 

hirdetés

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2017 májusa és 2018. május 14. napja között különböző kábító hatású anyagokat szerzett meg ismeretlen személyektől, és azokat az ismeretségi körébe tartozó más személyek részére, haszonszerzés érdekében értékesítette.

A nyomozó hatóság május 14-én a gyanúsított személygépkocsiját ellenőrzés alá vonta, majd házkutatást is tartottak nála, ahol kábítószer-kereskedelem és fogyasztás során használatos tárgyi bizonyítási eszközöket és különböző kábítószer gyanús anyagokat foglaltak le.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, jelentős és kiemelt tárgyi súlyú.

Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná, vagy megfélemlítené, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A határozat ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.