Akkor nőtt, most csökkent

Míg a szocialisták kormányzása idején a duplájára nőtt, addig ma ezzel szemben csökken a munkanélküliség, a reálbérek pedig emelkednek – kommentálta a Fidesz a szocialista Gúr Nándor pénteki szavait.

hirdetés

Az MSZP alelnöke sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy pártja hazugságnak tartja Orbán Viktor miniszterelnök azon állítását, amely szerint kormányzása alatt emelkedett volna a foglalkoztatottak száma, valamint a jövedelmek vásárlóértéke.

A Fidesz sajtóirodája az MTI-hez eljuttatott reagálásában azt írta: az MSZP kormányzása alatt duplájára nőtt a munkanélküliség, a fizetés felét elvitte a magas adó, a másik felét pedig a rezsi. Ezzel szemben ma csökken a munkanélküliség, 207 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, egyre emelkednek a reálbérek, csökken a rezsi, egyre több pénz marad a családok és a munkavállalók zsebében – sorolták az eredményeket, megjegyezve azt is, hogy csökken a családokat terhelő adó, és rekord alacsony az infláció mértéke.

Közleményükben hangsúlyozták azt is, hogy amikor a szocialisták kormányoztak, Magyarország csaknem Görögország sorsára jutott, ma pénzügyileg stabil, kijött a gazdasági recesszióból, az utolsó fillérig visszafizette a szocialisták által felvett IMF-hitelt, és kikerült “a baloldal hibája miatt” kilenc évig tartó túlzottdeficit-eljárás alól.