Annyi orvos volt a migránsok között, hogy a nagy részük analfabéta

A Infostart.hu szerint a berlini Menekültügyi Hivatal közölte, hogy Németországban az elmúlt év során a migránsok integrálását célzó tanfolyamokon a résztvevők több mint 80 százaléka elbukott, azaz még a legalapvetőbb német nyelvismereti szintet sem tudta elsajátítani.

hirdetés

A jelentés utalt arra, hogy az integrációs projektek sikerét jórészt a migránsok írástudatlansága gátolta, ugyanis a résztvevők közül csaknem 50 ezren analfabéták voltak, ami a korábbi szinthez viszonyítva 10 százalékos emelkedést jelent.

A hivatal szerint a kis csoportokban folytatott nyelvtanulás 1300 órát irányoz elő egy-egy menekült számára, azonban ennek ellenére a résztvevők előmenetele annyira gyenge, hogy a munkaügyi központok csak igen kevés személyt képesek kiközvetíteni megürült állásokba, és hasonlóképpen csak kis számban tudnak jelentkezni az ipar által felkínált szakmunkásképzésre.

Emlékezetes, hogy a bevándorlókat védő balliberális hazai szervezetek, televíziók és újságok rendszerint azzal védték meg álláspontjukat, hogy értékes munkaerő – sok-sok orvos – érkezik a menekültekkel Európába. Soros György is erről beszélt korábban, miközben több száz embert mészároltak le az illegális bevándorlók Európában.