Autókat törtek fel

Több kocsit is megrongáltak szerda reggelre az egyik pécsi utcában. Egyik olvasónk levélben fordult szerkesztőségünkhöz, mert korábban békés mecsekoldali utcájukban egyre gyakrabban történnek bűnesetek. A rendőrség elővigyázatosságra int mindenkit.

hirdetés

Egy olvasónk juttatta el levelét szerkesztőségünkbe, amelyben az állt, hogy korábban békés mecsekoldali utcájukban az utóbbi hetekben, hónapokban megszaporodtak a bűnesetek. A Pécs nyugati részén található utcában szerda éjjel több autót is megrongáltak: kettőnek a szélvédőjét törték be, egynek pedig a visszapillantóját verték szét ismeretlen tettesek.

-A nyár folyamán több házba is betörtek a környéken fényes nappal, de több biciklit is elloptak a környéken. Most pedig már az autóinkat sem hagyhatjuk nyugodt szívvel az utcán – áll az üzenetben.

Érdeklődésünkre a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság illetékesei azt közölték lapunkkal, hogy az említett időpontban valóban érkezett bejelentés két megrongált személygépkocsiról, amelyből értékeket is eltulajdonítottak. Megemlítik, hogy a gépjárművek tulajdonosai reggel készültek hosszabb útra, ezért előző este – többek között mobiltelefont és navigációt is – bepakoltak a kocsiba. A rendőrök az ügyben ismeretlen személlyel szemben lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

-Uránváros területén a gépkocsi feltörés 8-10 éve volt jellemző bűncselekmény, ennek gyakorisága visszaszorult. Az ilyen esetekben szinte mindig a tulajdonosok figyelmetlensége segíti hozzá az elkövetőket a könnyű zsákmányhoz. Az utastérben hagyott értékek ugyanis vonzzák a bűnözőket. A műszerfalon felejtett mobiltelefonra, az ülésen vagy éppen az ülés alatt lévő táskára a tolvajok gyorsan felfigyelnek – áll a rendőr-főkapitányság válaszában.