Felpörögnek a szimulátorosok + Videó!

Nemzetközi autóversenyzői karrierhez segíthetnek fiatalokat a Pécs Tv munkatársai. Temesi Csaba és Szarka András az ország egyik legrangosabb autószimulátor bajnokságát szervezik. Ezt is úgy bonyolítják le, mint az Forma 1-et, vagy a ralibajnokságokat, azaz futamokat rendeznek.

hirdetés

– Az győz, aki a legtöbb pontot gyűjti össze, a nyertes pedig kipróbálhatja a budapesti Műszaki Egyetem egyedi fejlesztésű versenyautóját, a Forma Student-et. Innen pedig akár nemzetközi karrier is elindulhat – mondja Temesi Csaba. Egy-egy ilyen futamon már versenyzett többek között a MotoGP-világbajnok Talmácsi Gábor és a ralis Ranga Péter is.

A szervező azt mondja: a szimulátor esetében a technika, a kézmozdulatok, de még a váltó kezelése is olyan, mint egy igazi versenyautóban.

Ezen a szimulátorversenyen indult a múlt évben néhány futam erejéig a rallye sprint bajnokság tavalyi abszolút második helyezettje, Ranga Péter, a hatszoros abszolút magyar rallye bajnok Ranga László fia is. Azt mondja, élvezte a versenyt, ráadásul formában is tartotta a reflexeit.

A kupa négyfordulós, bárki, ingyen jelentkezhet, az első futam most vasárnap, 12-én lesz.