Az MSZP a mérőórákról

Szakács László, az MSZP országgyűlési képviselője visszafizettetné a Tettye Forrásházzal és a várossal azt az összeget, amennyivel az ivóvíz-szolgáltató túlszámlázta a mellékvízmérők vizsgálatát.

hirdetés

Július 13-án jött a hír, miszerint a Gazdasági Versenyhivatal 1 millió 300 ezer forintra büntette meg a Tettye Forrásház Zrt.-t, amiért a cég 2011 májusától túlzottan magas díjakat kért pécsi ügyfeleitől a mellékvízmérők szakszerűségi vizsgálatáért, a jogsértőnek minősített túlárazást pedig megtiltotta.Szakács visszafizettetne mindent

Szakács visszafizettetne mindentSzakács László, az MSZP országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján a hírre reagálva azt mondta, hogy a túlárazott szolgáltatásoknak egyértelmű oka az – mondta a képviselő – hogy a Tettye Forrásház monopolhelyzetben van Pécsett, mint az egyedüli ivóvíz-szolgáltató.

A Tettye Forrásház – folytatta Szakács – tele van „Fideszes káderekkel”, akik készakarva, visszaélve a pécsiek bizalmával, verik át a városiakat.

Ahhoz pedig, hogy az a 170 ezer pécsi tisztességes elégtételt kapjon az őket anyagilag nagyon is érintő ügyben, Szakács azt javasolta, hogy a városvezetés és a Tettye Forrásház adja vissza a pécsieknek azt azt összeget, amit 4 év alatt elvettek tőlük. Az első feladat természetesen az – folytatta – hogy a GVH által meghatározott bírságot fizessék be, utána pedig találjanak valamiféle módszert arra, hogy a pécsiekhez visszakerüljön az őket megillető különbözeti összeg.