Az Ős-Dráva programról beszélt Tiffán napirend előtt

A Baranya Megyei Önkormányzat közlemény:

hirdetés

“Tiffán Zsolt a Parlament mai ülésésén napirend előtti felszólalásában hangsúlyozta, a Baranya Megyei Önkormányzat együttműködést kezdeményezett a Széchenyi Programirodával, ennek eredményeképpen Április 2-ától az ormánsági Kémesen került felállításra az Ős-Dráva Programiroda, ahol 13 fő dolgozik, feladatuk többek között a Programhoz kapcsolódó projektek koordinálása, generálása.

A közfoglalkoztatással érintett települések három kistérségben (Siklósi, Sellyei, Szigetvári) helyezkednek el. A közfoglalkoztatás keretében az Ős-Dráva Program alapját képező vízgazdálkodási rendszer megváltoztatását és ezzel összefüggésben a tájhasználat-váltás előkészítését szolgáló alapvető tereprendezési és tisztítási munkák valósulnak meg.

Tiffán Zsolt kiemelte, a tisztaszemű, végtelenségig becsületes ormánsági emberek megérdemlik a segítséget, megérdemlik azt, hogy kezet nyújtsunk nekik. Eljött az idő, hogy az “Ormánság” szót nem csak választási kampányban hangoztatjuk négyévente. Magyarország Nemzeti Kormánya felismerte, nagyon nagy a baj az Ormánságban, és segíteni kell.

Fazekas Sándor a Kormány nevében Tiffán Zsolt elnök úr felszólalása után leszögezte, az elmúlt években méltatlanul kevés fejlesztés valósult meg az Ormánságban, és ezt a mulasztást megszenvedték az ott élő emberek. A miniszter elmondta, az Ős-Dráva Program egy realista, jól kidolgozott Program, mely jól illeszkedik a Kormány Nemzeti Vidékstratégiájába. Fazekas Sándor hozzátette, a Kormány támogatja az Ős-Dráva Programot.”