Azt mondta combon szúrták, de csak a drótkerítésbe akadt bele

Hatóság félrevezetése és hamis vád miatt a napokban kezdeményezett eljárást a Pécsi Rendőrkapitányság két férfi ellen.

hirdetés

Egy 31 éves pécsi férfi 2012. augusztus 13-án tett feljelentést három ismeretlen fekete ruhás személy ellen, akik elmondása szerint feljelentésének megtétele előtt két héttel egyik este szidalmazták, majd egyikük egy késsel combon szúrta Pécsett, a Magtár utcában található vasúti átjáró közelében. A feljelentő az eset szemtanújaként egyik rokonát is megnevezte. A súlyos testi sértés gyanúja miatt indult eljárást a Gyárvárosi Rendőrőrs folytatta le.

A nyomozók tanúként kihallgatták a feljelentő rokonát, aki vallomásában részben alátámasztotta a feljelentő által előadottakat, de a sérülés keletkezésének körülményeire vonatkozóan nyilatkozni nem tudott, elmondása szerint a helyszínről ijedtében elfutott. A gyárvárosi nyomozóknak gyanús volt a rokon vallomása, ezért folytatólag kihallgatták a feljelentőt.

A férfi a történtek pontosítása érdekében feltett kérdések során belezavarodott elmondásába, végül teljes egészében visszavonta előző vallomását. Elmondta, hogy a feljelentésben leírt esemény egyáltalán nem történt meg, senki sem bántalmazta, sérülése úgy keletkezett, hogy beleakadt egy drótkerítésbe. A feljelentésben szereplő eseményt kitalálta, azért, hogy több rendőri ellenőrzés legyen akkori tartózkodási helye, a Magtár utca környékén. Rokonát azért jelölte meg tanúként, mert úgy gondolta, amennyiben tanúja is van, jobban hisznek neki.

Ezt követően a rokon is visszavonta előző tanúvallomását, elmondva, hogy valóban a feljelentő kérte meg a tanúskodásra.

A nyomozást a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette, a feljelentő ellen hatóság félrevezetése, rokona ellen hamis tanúzás bűncselekmény elkövetése miatt feljelentést tett a Pécsi Nyomozó Ügyészségen.

BMRFK