Bambi buktatta le

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt az ellen a férfival szemben, aki gépkocsijának rendszámát meghamisította, majd tankolás után fizetés nélkül távozott egy pécsi benzinkútról.

hirdetés

A vádirat szerint a vádlott a gépkocsijának rendszámtábláján szereplő számjegyeket szigetelőszalaggal ragasztotta át, majd az így meghamisított forgalmi rendszámú autóval 2016. májusában tankolt egy pécsi benzinkúton. A férfi a töltőállomásról fizetés nélkül távozott, azonban a biztonsági kamera rögzítette az eseményt.

A nyomozó hatóság ismeretlen tettes ellen kezdte meg az eljárást, azonban részben a gépkocsi rendszáma, részben pedig az elkövető lábán lévő jellegzetes állatfigurát – Bambit – ábrázoló tetoválás alapján sikerült azonosítani a vádlottat, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A férfi azzal, hogy átragasztotta a rendszámtáblán szereplő számjegyeket egyedi azonosítójellel visszaélés bűntettét valósította meg, amit akár három év börtönnel is büntethetnek. Emellett a vádlott ellen szabálysértési eljárás is indult, mivel a töltőállomásnak közel 15.000 Ft kárt okozott.

hirdetés