Baranyának 7 országgyűlési képviselője lett

A Nemzeti Választási Iroda összesítette a külföldről érkezett szavazatokat. Jelenleg úgy fest, hogy Baranya megye négy választókerületéből a nyolc országgyűlési képviselő helyett hét foglalhat helyet a Parlamentben.

Az országban a legkisebb volt a szavazatok között a különbség a Baranya megyei 1 sz. választókerületében, ahol Csizi Péter Fidesz-KDNP színeiben, míg Mellár Tamás függetlenként indult az egyéni mandátum megszerzéséért.

A szombaton megszámolt, külföldről érkezett szavazatok alapján viszont elmondható, hogy Mellár Tamás a szavazatok 39.26 százalékát (21.988), míg Csizi Péter 36,97 százalékot (20.702) szerezte meg. Így Mellár Tamás biztosan bejutott a Parlamentbe.

Változott a helyzet a listán

A szombaton összesített szavazatok alapján a Fidesz a kétharmaddal 134 képviselője helyett 133-at küldhet a parlamenti patkóba. Csizi Péter, aki a választást követően listáról bekerült volna, most végül kiesett a Parlamentből.

Baranya megyét az Országgyűlésben az egyéni mandátumot szerzettek között: a független Mellár Tamás, Hoppál Péter, Nagy Csaba és Hargitai János a Fidesz-KDNP színeiben képviseli majd. Pártlistáról pedig Bánki Erik (Fidesz-KDNP), Tóth Bertalan (MSZP-P) és Keresztes László Lóránt (LMP) jutottak be.

Hirdetés