Bírságoltak a fesztiválon

A szüreti időszakban megrendezett fesztiválok az idén adózási szempontból csak „félsikert” hoztak. Az elvégzett vizsgálatok felében találtak szabálytalanságot a hivatal munkatársai, melynek eredményeképpen több százezer forint bírság kiszabására számíthatnak az érintett adózók.

hirdetés

A pécsi pezsgő Borfesztiválon a hivatal ellenőrei 8 esetben állapították meg, hogy az adózók nem tettek eleget nyugtaadási kötelezettségüknek. A mulasztók között volt neves bortermelő, kitelepült cukrászat éppúgy, mint féldrágakövekkel kereskedő árus, vagy kürtős kalácsos. Egy vendéglátó cég a bevétel eltitkolása mellett alkalmazottját is feketén foglalkoztatta.

A mohácsi Disznótoros és Pálinkafesztiválon az ellenőrzések során mindent rendben találtak a revizorok.

A szekszárdi Szüreti Fesztiválon egy gyümölcs- és egy édességárus mulasztott el kiállítani bizonylatot az értékesítésről.

A hivatal munkatársai az év hátralévő részében is jelen lesznek minden neves rendezvényen, valamint a különböző vásárokon, ahol nemcsak próbavásárlásokat végeznek, de a foglalkoztatottak bejelentésére és az áruk eredetére is fokozottan odafigyelnek.