Bizottság vizsgálná a jutalomosztást

Sajtóközlemény: “A Fidesz Pécsi Elnöksége megdöbbenéssel értesült arról, hogy a szocialisták több mint 3 milliárd forinttal jutalmazták meg önmagukat 2002 és 2009 között. Megdöbbentünk a hihetetlen összeg hallatán, de nem lepődtünk meg, számítottunk erre, mert jól tudjuk, a szocialisták vagy elverik vagy elteszik a pénzt.

hirdetés

Egyetértünk a Társaság a Közérdekű Adatokért civil jogvédő szervezettel abban, hogy tételesen nyilvánosságra kell hozni, pontosan ki mennyi pénzt vett fel, ki mennyibe került a pécsieknek.

Tisztességtelennek és arcátlannak tartjuk a szocialista politikai tisztségviselők, vezetők magatartását, akik miközben súlyos adósságba vertek minden egyes pécsi polgárt, közel 30 évre elzálogosították a várost, eladtak mindent, ami mozdítható volt, aközben önmagukat milliós összegekkel jutalmazták a fizetésükön felül.

A tisztességes, becsületesen dolgozó, anyagi elismerésben részesült köztisztviselők jutalmazása ellen nincs kifogásunk, amennyiben az ő jutalmazásuk mögött valódi teljesítmény van. Ellenben a városvezetésnél vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezzük annak érdekében, hogy megtudjuk, jogosan vették-e fel ezeket a hatalmas összegeket a politikai vezetők az elmúlt ciklusokban. Szeretnénk tudni, milyen felelősségteljes munkáért járt délelőtt és délután is több százezres jutalom egyes szocialista városvezetőknek.

Felszólítjuk az MSZP jutalomban részesült politikusait, hogy ezeket a hatalmas összegeket fizessék vissza a magyar államadósság kezelő alapba, mert ahogy az országot, úgy Pécset is ezzel a tisztességtelen magatartással vezették a szakadékba.

Dr. Hoppál Péter
elnök, Fidesz Pécsi Csoportja