Bódis: szeptemberben szerződhetnek

A vesztegetési botrány miatt csúszott a Pécsi Tudományegyetem egyik legnagyobb fejlesztése, a 400 ágyas klinikai tömb felújítása, és modernizációja támogatási szerződése. Ismert, a már nyertes projekt tényleges elindításához szükséges támogatási szerződést mindeddig nem szignózták, erre várhatóan ősszel kerülhet sor.

hirdetés


A PTE rektora, Bódis József a Pécs TV-nek elmondta, abban bízik, hogy a következő lépcsőfok már egy, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Strukturális Alapok Programiroda által lefolytatandó szemle lesz, s ezt követően pedig aláírhatják a projekt támogatási szerződését, a fejlesztés meghatározza a régió, az egyetem, és az itt élő emberek jövőjét.

A rektor hozzátette: a támogatási szerződés aláírási procedúrájának késlekedéséről azt a tájékoztatást kapta, hogy arra azért nem került sor, mert az egyetemen voltak olyan események, amelyek bizonytalanná tették a projekt jövőjét – utalt ezzel az universitas gazdálkodásával kapcsolatban tavasszal kipattantat vesztegetési botrányra.

Bódis rektor szerint a szemle során ügynökség részéről meggyőződhetnek arról, hogy a PTE biztonsággal le tudja bonyolítani a projektet, s a hozzárendelt pénzt is a megfelelő célra használja fel az egyetem.

A szerződést szeptember elején írhatják alá, s a saját erővel együtt több mint 12 milliárdos fejlesztésre kerülhet sor. A munkálatokat a közbeszerzési eljárások lefolytatása után, várhatóan januárban kezdik el.