Újra van víz a belvárosban

Baleset történt a 6-os főút pécsi szakaszán, a Rákóczi út és a Felsőmalom utca kereszteződésénél, két személyautó karambolozott. Az ütközés következtében kidőlt egy tűzcsap, ezért órákig bokáig érő víz hömpölygött a környéken.

hirdetés

Frissítve – június 16 – 7:52

Elhárította a hibát a vízszolgáltató Pécsett, ahol először kétszáz, majd a késő esti órákban negyven fogyasztónál szünetelt a vízszolgáltatás. Az éjszakai órákban mindenhol helyreállt a szolgáltatás, ami megfelelően üzemel, így a csapok újbóli elzárására már nem kell számítaniuk a Felsőmalom utca környékén lakóknak.

———————————————————————————————————————————————

Frissítve – 20:30

Csak részlegesen tudta helyreállítani a vízszolgáltatást a Tettye Forrásház – olvasható a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében. Rövid időre minden háztartásban helyre állították a szolgáltatást, de egy szivárgás miatt este 10 órától körülbelül 40 fogyasztónál ismét elzárják a csapokat. A szolgáltató közlése szerint ez a Felsőmalom utca és a 48-as tér közötti területet érinti majd. Továbbra sem lehet tudni, hogy itt mikorra tudják végleesen elhárítani a hibát.

———————————————————————————————————————————————

Frissítve – 17:55

Továbbra sem lehet pontosan tudni, hogy mikorra lesz víz azokban a pécsi háztartásokban, ahol jelenleg is szünetel a közműszolgáltatás. A Tettye Forrásház sajtóreferensének  tájékoztatása szerint, a tűzcsap vizsgálata során kiderült, hogy egy vezetékszakaszt ki kell cseréni.

A kidőlt tűzcsap miatt jelenleg a becslések szerint kétszáz fogyasztónál nincs víz. A vízszolgáltató szakemberei korábban megpróbálták negyven fogyasztási helyre szűkíteni a kiesés által érintett területet, de nem jártak sikerrel. A környéket folyamatosan járja egy lajtos kocsi, de a lakók a közeli bevásárlóközpont főbejáratánál, illetve a Rákóczi út és a Légszergyár utca sarkán lévő tűzcsapoknál is vizet vételezhetnek maguknak. A hiba elhárítása az esti órákra várható, pontosabb közlést egyelőre nem adott a vízszolgáltató.

———————————————————————————————————————————————

Frissítve – 16:14

Továbbra sem tudni pontosan, hogy mikorra állhat helyre a vízszolgáltatás.

Folyamatosan dolgozik a Rákóczi út és a Felsőmalom utca kereszteződésénél kidöntött tűzcsap okozta problémák elhárításán a pécsi vízszolgáltató. A legfrissebb információk szerint körülbelül negyven fogyasztónál nincs víz, hozzájuk a szolgáltató lajtos kocsival (vagy ha ez nem megoldható, akkor más módon) juttat majd vizet, hogy a terület ivóvízellátását a hiba elhárításáig is biztosítsák.

———————————————————————————————————————————————

Frissítve – 15: 19

A helyi vízszolgáltató a rendőrségi helyszínelés végeztével nekikezdett a hiba feltárásának, de egyelőre nem tudták megbecsülni, hogy mennyi időbe telik a hiba elhárítása és a szolgáltatás újraindítása.

———————————————————————————————————————————————

Frissítve – 15:03

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a balesetben az elsődleges orvosi vélemény alapján a személygépkocsi egyik utasa nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A helyszíni szemle idején a kereszteződésben a Rákóczi út jobb szélső sávjában a Konzum áruház irányába érvényben lévő útlezárást feloldották, a forgalom ismét zavartalan. A baleset körülményeit -szakértők bevonásával- a Pécsi Rendőrkapitányság vizsgálja.

———————————————————————————————————————————————

Frissítve – 14:56

Helyszínen tartózkodó kollégánk azt is megtudta, hogy a sürgősségi transzporterben vesetranszplantációhoz szállítottak vesét. Az átültetésre váró szervnek szerencsére nem lett baja a karambol során. A műtét már zajlik a pécsi klinikán.

———————————————————————————————————————————————

Frissítve – 14:30

A Tettye Forrásház sajtóreferense, Csöngei Adrienn lapunknak elmondta, hogy amint munkatársaik hozzáférnek a sérült tűzcsaphoz, kiderül, hogy a javítás mennyi időt fog igénybe venni.

– Ha a tűzcsap elzáró szerelvénye épen maradt, akkor a vízellátás rövid időn belül helyreáll, és megszűnik a vízfolyás, ám ha  egyéb szerelvények is károsodtak, akkor előfordulhat, hogy több órás javítási munkának nézünk elébe.

Utóbbi esetben a Tettye Forrásház Zrt. biztosítani fogja a vízutánpótlást a javítási munkálatok idejére. A vízhiány  200-300 ingatlant érint a Rákóczi úton és a Felsőmalom utcában.

———————————————————————————————————————————————

Frissítve – 13:02

Egy személyautó és egy sürgősségi transporter ütközött egymásnak, majd az egyik  ezt követően egy tűzcsapnak csapódott, amit kidöntött. Egy ember megsérült, a mentők a helyszínen vizsgálják. A műszaki mentésen a pécsi tűzoltók dolgoznak, a munkálatok idejére Budapest felé két sávot lezártak.

baleset

A helyszínelés folyamatban van, ezért az autót egyelőre nem tudják elmozdítani a tűzcsapról.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=S7oH2L88hC0&feature=youtu.be” width=”670″]

baleset

baleset