Nehézkes bölcsődeválasztás?

Egy olvasónk bölcsődét szeretne választani legkisebb gyermekének, azonban a kiszemelt intézménnyel kapcsolatban hónapok óta bizonytalan helyzetben tartják őket. Levelét szó szerint közöljük.
“Tisztelt Szerkesztőség,
kisebb gyermekemmel bölcsődeválasztás előtt állunk. Sajnos hónapok óta tartanak minket bizonytalan helyzetben a Vargha Damján úti intézménnyel kapcsolatosan. Már majd egy éve hallani, hogy elköltözik a jelenlegi helyszínről ez év szeptemberétől, de erről a mai napig sem a vezető, sem senki nem ad konkrét választ. Ez roppant kellemetlen helyzet, ami sokunkat érint és sajnos nem lehet előre tervezni a munkábaállás mikéntjét.
A családunkban él egy gondozónő, aki bölcsődében dolgozik. Szeretném figyelmükbe ajánlani az általa felvetett kérdést. Vajon miért van az, hogy a bölcsődevezetők jelenleg azzal vannak elfoglalva, hogy a bölcsődevezetőket ki helyettesítse akadályoztatásuk esetén, holott egy óvodavezetőnek alapvetően be is kell mennie a csoportba és ott bent is dolgoznia kell. A városnak arra van pénze, hogy olyan bölcsődevezetőket tartson fenn, akik, bocsánat, de napjuk nagy részét láblógatással töltik, és még helyettest is kinevezhetnek a gondozónők pedig a minimális fizetésükért gürizzenek nap-nap után?
köszönöm a figyelmüket.”
Képünk illusztráció

hirdetés
 • koka

  Én csak annyit tennék hozzá, hogy nekem két gyermekem is az említett bölcsődébe járt (a kisebb most is oda jár) , három év is és most is maximálisan elégedett vagyok mind a gondozónők, mind a bölcsőde vezetés munkájával. A költözés nem bölcsőde vezetői döntés – sajnos. Ha az lenne a probléma már régen megoldott lenne. A bizonytalanság ellenére ami, szerintem az ott dolgozókat is rosszul érinti, a munkájukat a lehető legjobban elvégzik, és erőn felül próbálnak minnél többet kihozni az adott helyzetből.

  A “családunkban élő gondozónő” ről pedig annyit, hogy nagyon sajnálom ha olyan helyen dolgozik, ahol ezek a kérdések egyáltalán felmerülnek…

 • jég -jég

  Aki valóban ismeri a bölcsődék működését,és valóban ott dolgozik az nem teszi fel az olvasói levélben megfogalmazott kérdést, illetve ” láblógató ” megjegyzést. Na és az óvodával való összehasonlítás sem reális, egy igényes, hívatásának élő gondozónőtől.

 • netudki

  Tisztelt “Olvasó”!
  A Vargha Damján utcai bölcsőde szülői munkaközösségének tagjaként megdöbbenéssel olvastam “értékes” sorait. Először is, ha még nem járatja gyermekét a bölcsibe, honnan vannak ilyen beható ismeretei? Másodszor valóban vannak olyan szülők jelenleg is a bölcsibe, akik miatt a vezetőnek igen-igen el kell gondolkoznia, hogy kit enged be az intézménybe. Akikről beszélek gyakorlatilag alkalmatlanok a közösségi együttlétre, illetve természetesen a térítési díj kifizettetése is reménytelen. Elképzelhető, hogy a rokon élménybeszámolója más intézményre igaz lehet (bár ezt is kétlem), a mi bölcsődénkben értékes nevelő munka folyik a bölcsőde vezető irányításával. Tán ezek az információk indították önt is arra, hogy ide írassa be gyermekét.
  Ami a gondozónők fizetését illeti, azt nyilván gondolja, hogy nem a vezető határozza meg, az magának a rendszernek a problémája, de mindenki szabadon választhat, hogy ezért a pénzért elvégzi-e ezt az igazán felelősségteljes munkát.
  Ha eddig senki nem tette meg én most tájékoztatom, hogy a költözés egy több éve húzódó ügy, aminek a végét még senki sem látja.
  Bízom benne, hogy végül szerencséje lesz és bejut gyermeke a Vargha Damján utcai bölcsődébe és megtapasztalhatja azt a szeretetteljes gondoskodást, ami miatt mi is örömmel hordjuk gyermekünket ebbe a bölcsibe.

 • Snoopy79

  Én a napokban szembesültem azzal, hogyha vidékre költözünk, ahogy régóta terveztük, hogy megfelelő körülmények között nőjön fel a gyermekünk, nem tudom bölcsődébe íratni a kisfiamat. Az ok: ha abban a faluban van a lakcímünk, akkor egyik közeli város bölcsijére sem vagyunk jogosultak (Mohács, Bóly) és az adott faluban nem tudják a bölcsődei elhelyezést megoldani, nincs meg a háttér….pedig elmúlna 2 éves addigra….. Aha gyed extra…. Köszi. Csak az intézményi háttér nincs meg. Hozzáteszem, tudnám autóval vinni, meg tudnám oldani, csak nincs mit…..szóval így lehet visszamenni dolgozni, ha valaki nem nagy városban tervezi az életét, ahol csupán annyi a kérdés, hogy 1 megállót sétálok vagy 3-at utazok a következő bölcsiig….