Bombát találtak Budapesten

Budapest, 2016. szeptember 29. Feltehetõen világháborús robbanószerkezet, egy FAB-50-es bomba mellett guggol egy tûzszerész egy átépítés alatt álló házban a fõváros XV. kerületében, a Rákos úton 2016. szeptember 29-én. A 65 kilogrammos szovjet rombolóbombát kiélesedett gyújtószerkezettel találták meg a padlózat bontása során. A környéken 500 lakóházat és egy egészségügyi szakrendelõt kellett kiüríteni. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Feltehetően világháborús robbanószerkezetet, egy FAB-50-es bombát találtak a főváros XV. kerületében, a Rákos út egyik kertes házának átépítésekor – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje csütörtök reggel az MTI-vel. Ötszáz lakóházat ürítenek ki.

hirdetés

Páricsi Józsefné elmondta: a rendőrség megkezdi a környék kiürítését.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata közölte, hogy a környéket 300 méteres sugarú körben ürítik ki.

Páricsi Józsefné arról is beszámolt, hogy a 65 kilogrammos szovjet romboló bomba 25 kilogramm robbanóanyagot tartalmaz, kiélesedett gyújtószerkezettel találták meg egy padlózat bontása során. A gyújtószerkezet eltávolítását megkezdték, a környéken 500 lakóházat és egy egészségügyi szakrendelőt kell kiüríteni a bomba miatt.