Boréttermi kalandok Szekszárdon

A szálkai Lajvér Borbirtokon őszköszöntő rendezvényként borvacsorára került sor a hétvégén. A Szekszárdi borvidék területén, a Lajvér-patak szomszédságában található, 80 fő befogadására alkalmas étterem borválasztékát, mint mindig, ezúttal is a ház 25 hektárnyi saját szőlőültetvényéből készült italsor biztosította.

hirdetés

A szombat esti zártkörű rendezvény fényét Wossala Rozina étteremtulajdonos, a Konyhafőnök zsűritagja és korábbi versenyzője emelte, aki többféle menüt készített.

Wossala Rozina-4367-VSZ
Wossala Rozina-4439-VSZ
Wossala Rozina-4539-VSZ
Wossala Rozina Sipos Norbert-4546-VSZ
Wossala Rozina-4247-VSZ

A kóstolás során szem előtt tartották a szervezők, hogy az ételek és a kínált italok összhangja teljes legyen. Üdvözlőitalként Cuvée Blanc 2016 került a poharakba, amelyet 2016-os évjáratú Pinot Noir követett. Ez remekül harmonizált a kacsamájjal töltött, aszalt gyümölcslekváros nyúltekerccsel. A rozé kacsamell, édesburgonya püré és káposzta ropogós kombinációját a Merlot 2014 tette teljessé, amely után felszolgálták a desszertet is. A kékfrankossal posírozott, kakaóföld ágyon, erdei gyümölcsökkel tálalt körtéhez zamatos alapot szolgáltatott a Kékfrankos Selection 2012.

A vendégek kérésre a 26. Budapesti Borfesztiválon nagy sikert aratott, egyedülálló 2017-es rozét is megízlelhették, így teljes elégedettséggel távoztak az est végén.

(x)