Bővül a pécsi borturizmus

Tovább bővül szeptemberben a Pécs turisztikai szolgáltatásainak sokszínű palettája a Zsolnay Kulturális Negyed E48-Üvegházban nyíló WineSpiration interaktív borturisztikai kiállítással.

hirdetés

A WineSpiration egy új, és hazánkban innovatív beruházás, ahol az évezredes hagyományokkal rendelkező Pécsi borvidék borkultúráját és a horvát határ menti borrégiók hagyományait, értékeit a lehető legkorszerűbben, ötletes, kreatív formában, interaktív módon mutatják be.

Itt remekül megfér egymás mellett a vinotéka, bortrezor és az interaktív művészeti kiállítások, installációk, műtárgyak.  A látogatóknak nem mindennapi élményben lehet részük az Üvegházban, az itt töltött idő során számos alkotó inspirációi által kerülhetnek közelebb a bor sokszínű világához, a Pécs-Mecseki Borút borászainak megismeréséhez.

A borokat ismertetés után meg is vásárolhatják. A kiállításnak helyet adó pincerendszer alapterülete több mint 300 négyzetméter, amely kiváló lehetőséget ad kulturális, gasztronómiai, szakmai programok lebonyolítására is.

A WineSpirationben a látogatók megtapasztalhatják, hogy a termelésen kívül a borászat különböző kellékeiből – legyen az egy hordó, egy palack, vagy akár egy dugó – a legkülönfélébb lakberendezési tárgyak, díszek készíthetőek. A kiállítás művészi elemeinek nagy része mind megvásárolható műalkotásként fog funkcionálni, így ha a látogató kedvet kap, akár saját otthonát is berendezheti a borral kapcsolatos inspirációk eredményeiből, vagy az ajándékbolt kínálatából.

A Winespirationt Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Márta István, a Zsolnay Kulturális Negyed ügyvezető igazgatója és Gonda Tibor, a Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület elnöke nyitja meg kedden.