Buszbaleset: sok halott

Több mint harmincan vesztették életüket egy autóbusz és egy kamion frontális ütközésében pénteken Marokkó déli részén, Tan-Tan város közelében – közölték a helyi hatóságok és a média.

hirdetés

A MAP marokkói hírügynökség jelentése szerint a kora reggel bekövetkezett szerencsétlenségnek legalább 31 halálos áldozata van és kilenc sérültje, köztük kettőnek súlyos az állapota.

Az észak-afrikai ország több médiuma arról számolt be, hogy a busz, amely az ütközés után kigyulladt, edzők által kísért fiatal atlétákat szállított, akik egy versenyről tartottak hazafelé az ország északi részéből.

A Medias 24 és a Goud hírportálok egyelőre nem megerősített értesülése szerint a mintegy ötven utasból negyvenen vesztették életüket – közölte az MTI.

A marokkói utakon évente közel négyezer ember hal meg, vagyis naponta átlagban 12-en. A hatóságok számos intézkedést hoztak, hogy növeljék a közúti közlekedés biztonságát, különösen az ország eddigi legsúlyosabb buszbalesete óta, amely 2012 szeptemberében történt Marrákes és Uarzazate között.