Csak az Auchan biztos

Elindították Pécs gazdaságának zászlóshajóját – beindult az Ipark Pécs építésének második üteme. Másfél milliárd forintból több mint kilencven hektáron közművesítenek és a későbbiekben összesen kétszáz hektárt értékesítenek.

hirdetés

Még csak a placcok rendezésén dolgoznak, de hamarosan a közművesítés is megtörténik. Ez azt jelenti, hogy ide víz-, szennyvíz-, csapadékvíz hálózat és utak is épülnek. Pár éven belül pedig Pécs déli részén belföldi és külföldi cégek jelenhetnek meg.

– Bár önmagában egy értékteremtő beruházásnak kezdünk hozzá, de ezzel további jelentős fejlesztéseknek nyitunk majd teret – magyarázta Vermesy Sándor, a Strabag MML Kft. ágazatigazgatója.

A park területén egy új szolgáltatóház is épül. A szakemberek szerint 5-10 éven belül népesülhet be az egész hely. Jelenleg egy bevásárló központtal, az Auchannal kötöttek szerződést, ami mintegy hatvan hektárt vásárolt meg.

A park egyébként már építése előtt elnyerte a Nemzeti Külgazdasági Hivataltól az Év Legjobb Ipari Parkja címet. Ez itthon és külföldön jó üzenet lehet a piacnak.

– Ez lesz Magyarország legnagyobb, felszerelt konyhakész ipari parkja, nincs riválisunk itthon és ez nekünk jó hír – mondta Páva Zsolt, Pécs polgármestere.

A beruházás teljes összegéből, több mint 460 millió forintot támogat az Európai Unió.

  • matador

    Az a legjobb ipari park , ahol a legtöbb vadkender terem ?
    Itt is , most is mindent a Strabag kaszál ? Úgy mint a strabag demokraták szövetsége idején !