Családi Juniális Uránvárosban

Igyekeznek színes programokat kínálni a diákoknak

A Pécsi Kulturális Központ (volt Szivárvány Gyermekház) immár Családi Juniálissal jelentkezik, az Uránvárosi Gyermeknapot június 2-án, vasárnap tartják meg.

hirdetés

Június 2-án, délelőtt tíz órakor táncos bemutatókkal kezdődik a Szabadtéri családi liget program a Szilárd Leó parkban, Uránvárosban. A kilátogatók a Zöld Gondolat Lovagrend apródavatása mellett, az idén ötven éves Bánki Donát Utcai Általános Iskola meglepetés-produkciójának is a részesei lehetnek. Délig pedig a Szivárvány Énekstúdió koncertjét hallgatják meg kicsik és nagyok egyaránt.

Fél kettőtől a Rettegő fogorvos című előadást tekinthetik meg a gyerekek, majd különböző bemutatókon vehetnek részt. Három órakor már Agárdi Szilvia énekel.

Az egész nap folyamán további díjmentes programokkal is kedveskednek a szervezők. Lesz íjászkodás, zöldtársas és társasjáték a Szigetvári Takarék pultjánál, interaktív menetleveles játék, ökojátszó a Tudatosan a Környezetünkért Egyesülettel és a Pécsi Zöld Körrel, kozármislenyi hagyományos játékok, Tanösvény-járás a Bánki-iskola udvarán, biomassza-homokozó és szalmapihenő, de lehetőség lesz fotózkodni egy rally-autóval.

Mini vidámpark is várja a gyerekeket, akik, ha megunták a körhintát lovagolhatnak pónilovakon. Hogy a szülők se unatkozzanak, számukra olvasókuckót alakítanak ki a Pécsi Könyvsiker Kölcsönző jóvoltából.

A Pécsi Életmód Egyesülettel kosárlabda – dobó, és aszfaltrajz versenyen is kipróbálhatják magukat a kicsik.

Délután négyig Minerva Mesekuckóval, Dúdolda foglalkozással és a PécsiMami Napok programelemeivel is találkozhatnak a résztvevők.