Csökkennek a nyugdíjasok terhei

Jövőre a nyugdíjasok megélhetése is könnyebb lesz – monda csütörtöki sajtótájékoztatóján a Fidesz szóvivője. Selmeczi Gabriella közölte: 2014-ben 2,4 százalékkal, vagyis a tervezett infláció mértékével emelkednek a nyugdíjak, ahogy azt a költségvetési javaslat is tartalmazza.

hirdetés

A szóvivő a munkaadók figyelmét arra hívta fel, hogy már most jelentkezhetnek arra a programra, amely az 55 év feletti munkanélküli nők foglalkoztatását segíti jelentős adókedvezményekkel. Az év végéig pályázható támogatás célja, hogy az érintettek hosszabb munkaviszonyt szerezhessenek és magasabb összegű nyugdíjban részesüljenek, ha elérik a járadékra jogosító kedvezményes, 40 éves szolgálati időt.

  • vackor

    Meszesi nyugdíjas! Igenis csökkennek a nyugdíjasok terhei. Ugyanannyi nyugdíjért, kevesebb terhet kell hazacipelni a boltból.

  • Meszesi nyugdíjas

    Én bárhogy számolom, nem a terhek csökkennek, hanem a nyugdíj. Az árak viszont folyamatosan nőnek. Az élelmiszer, a telefon, az utazás, a bankolás, a tüzelő és a gyógyszer legalább duplájába kerül most, mint amikor a mostani kormány hivatalba lépett. Nem ezt ígérték.