Deák, a megújuló iskola

Nyomtatott

hirdetés

Nyomtatott

 

Hagyományosan októberben rendezzük meg a PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában a Deák-napokat, mely névadónk születésnapjához kötődik. 2012-től új szempontok érvényesülnek az esemény megszervezésében, melyet hagyományteremtően a jövőben is követni fogunk. Intézményünk az Új Széchenyi Terv TÁMOP 3.1.4-12/2 jelű programjának kedvezményezettje, így rendezvényeinket a pályázati célkitűzésekhez alakítottuk. A jövőben is az esélyegyenlőségre, illetve az egészségtudatos életmódra történő nevelés szellemiségét kívánjuk megjeleníteni a Deák-napi programok megvalósítása során.
SAMSUNG CAMERA PICTURES

A programsorozat első napján a Kerek Világ Alapítvány tanulói és a Deák-diákok együtt játszottak, sportoltak. A vegyes csapatok igazi egységet alkotva, egymástól tanulva vettek részt navigációs játékban, akadályversenyen, oldottak meg kreatív feladatokat. Megosztottuk a mozgás örömét a Kerek Világ Alapítvány gyerekeivel. A nap során a mentális egészségre nevelés jegyében tanulóink megismerkedhettek pszichológiai karaktererősségeikkel. A nap zárásaként jóízűen fogyasztották el az egészséges élelmiszerekből készült ételeket-italokat. Az eseménynek a Pécsbányatelepi Közösségi Ház biztosított helyet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
A második nap hagyományosan a kultúra, a tudomány jegyében telik. Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink megismerkedjenek olyan témákkal, melyekre tanórai keretek közt kevés idő jut. Egyetemi oktatók érdekes előadásait hallgathatják, megismerkednek városunk történelmével és művészetével, régiónk néphagyományával. A nap fénypontja idén is a Deák–díjak átadása volt, ezt az elismerést az arra érdemesek egy Zsolnay-féle eozinjelvény formájában kapták meg.

Nyomtatott

(x)